TEPKİ



Stephen King'in "Firestarter" romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Altın Küre ödüllü Keith Thomas oturuyor. Romanda, sadece düşünce gücü ile ateşi kontrol edebilen küçük bir kızın, yeteneğini silaha dönüştürmek isteyen gizli bir devlet örgütü tarafından kaçırılması konu ediliyor. Scott Teems’in senaryosunu kaleme aldığı "Firestarter", 1984 yılında Mark L. Lester tarafından da beyaz perdeye uyarlanmıştı.

Görünmez Adam’ın yapımcılarından, Stephen King’in klasik geriliminin yeni uyarlamasında, sıra dışı pirokinezi güçlerine sahip bir kız, kendini ve ailesini, kendisini ele geçirip kontrol etmek isteyen kötü güçlere karşı korumak için savaşır. Ebeveynleri Andy (Zac Efron; Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile; Muhteşem Showman) ile Vicky (Sydney Lemmon; Fear the Walking Dead, Succession) on yıldan uzun bir süredir kızları Charlie’yi (Ryan Kiera Armstrong; American Horror Story: Double Feature, The Tomorrow War) benzeri görülmemiş ateş yaratma yeteneğini kitle imha silahına dönüştürmek isteyen karanlık bir federal bürodan saklamak için firardadır. Andy, Charlie’ye öfkeyle veya acıyla tetiklenen gücünü nasıl yatıştıracağını öğretmiştir. Ama Charlie 11 yaşına girdiğinde gücünü kontrol etmek de giderecek zorlaşır. Bir olay, ailenin yerini ortaya çıkarınca, aileyi bulup Charlie’yi ele geçirmek üzere gizemli ajan (Michael Greyeyes; Wild Indian, Rutherford Falls) görevlendirilir. Charlie’nin başka planları vardır.

Yönetmen Keith Thomas (II)

Senarist Scott Teems, Stephen King

Oyuncular: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon

Orijinal adı Firestarter

https://youtu.be/lE2MrZKbJek

 

ZEHİRLİ TOHUMLAR: ÖLÜM YOLU



Erdal ve Aleyna, şarhoşken bir kaza geçirir ve korkuya kapılarak olay yerinden kaçıp giderler. Bu durum üzerine Volkan da sevdiği kız Cansu'yu da yanına aralarak Erdal ve Aleyna ile yola koyulur. Polisten kaçmaya çalışan grup, yolda aracı bozulan Naz'ı da yanlarına alır. Ancak onların hesaba katmadıkları şey, kazada ölen kadının kocasının Ervah adında bir cin olduğudur. Ervah, kazaya neden olanların aklına girerek onları yönlendirir ve kendi evine gelmelerini sağlar.

Yönetmen Burhan Keskin

HAFTANIN VİZYONUNDA NELER VAR? HAFTANIN VİZYONUNDA NELER VAR?

Oyuncular: Erhan Ufak, Selahattin Taşdöğen, Emrah Doğan

https://youtu.be/GnCyATvEygA

 

VORTEX



2021 Cannes Film Festivali'nin Cannes Première bölümünde gösterime sunulacak olan Vortex, yaşlı bir çiftin son günlerini konu ediyor.

Noé’nin önceki filmleri gibi prömiyerini yine Cannes’da yapan Vortex hayata, yönetmenin kendi ölümlülüğü üzerine de düşündüğü son derece kişisel bir pencereden bakıyor. Gaspar Noé kıl payı ölümden döndüğü bir beyin kanaması atlatıp pandemide de Covid’e yakalanmasının ardından gerçekleştirdiği bu projede, “her yaşam formunun kendi tünelinde yaşadığını” anlatmak üzere neredeyse baştan sona, bölünmüş ekran tekniği kullanıyor; filmdeki iki kameradan birinin arkasında bizzat kendisi yer alıyor. Gerilim-korku türünün ustalarından Dario Argento’nun başrolünü paylaştığı film, yaşlılık ve bunamadan mustarip sevgi dolu bir çiftin son günlerine odaklanıyor. Gaspar Noé filmini “yüreklerini yitirmeden önce akıllarını yitiren tüm insanlara” adıyor.

Yönetmen Gaspar Noé

Senarist Gaspar Noé

Oyuncular: Françoise Lebrun, Dario Argento, Alex Lutz

https://youtu.be/GHgKjtvgX48

 

ALLAH YAZDIYSA BOZSUN



Allah Yazdıysa Bozsun, rüyasında arkadaşının nişanlısıyla evlendiğini gören genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Irmak, aşkta yüzü gülmeden 30'lu yaşlarına gelen genç bir kadındır. Onun hayatı, ilk defa kaldığı bir evde yastığının altına anahtar koymasıyla bambaşka bir hal alır. Rüyasında en yakın arkadaşı olan Eliz'in nişanlısı Burak ile evlendiğini gören Irmak, bu korkunç rüyayı aklından çıkarmaya çalışır. Ancak rüyada gördüklerinin akabinde Irmak kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

Yönetmen Barış Yöş

Senarist Gökçe Tezdoğan, Gökhan Yıldız

Oyuncular: Gonca Vuslateri, Burak Yamantürk, Öznur Serçeler

https://youtu.be/hAQi6FsYzug

 

KORKU TAKVİMİ



En büyük hayali ünlü bir oyuncu olmak olan Hülya kimsesiz büyümüştür. Yıllar sonra bir gün beklediği başrol teklifi gelir. Fakat bilmiyordur ki o başrolü oynamayacak, hayat onunla acımasız bir şekilde oynayacaktır. Film setine giderken karşılaştığı talihsiz kazayla başlayan serüven en masum olay olacaktır. Hayallerine ulaştığı çekimlerin başladığı günün gecesi anlam veremediği olaylarla karşılaşır. Kabuslarındaki adam gerçekte kimdir? Ölmüş olan ailesi Hülya’dan ne istemektedir? Bu ve bunun gibi cevabını bilmediği birçok soruyu çözmeye çalışırken kendisini bir kördüğümün ortasında bulacaktır. Kabus ve halüsinasyonlarla gerçekler arasındaki sınırlar zorlanırken, olaylar esrarengiz bir hal alacaktır. Kabullenemediği gerçeklerle yüzleşen Hülya’nın artık tek hayali içine düştüğü labirentten kurtulmaktır.

Yönetmen Yunus Şevik

Senarist Esma Şevik

Oyuncular: Nevin Efe, Melisa Seda, Zafer Kora

https://youtu.be/TFSQrhTG-7k

 

KURTULUŞ HATTI



Yönetmen koltuğıunda Selman Kayabaşı'nın oturduğu "Kurtuluş Hattı" filminin oyuncu kadrosunda Gülsim Ali, Yusuf Aytekin, Emin Gürsoy, Benian Dönmez, Aybike Turan gibi isimler yer alıyor.

Milli Mücadele’nin seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikayesi… İstanbul’la Anadolu arasındaki bağı koparmak isteyen işgal kuvvetlerine karşı bir grup vatan sevdalısı gizli bir operasyon yürütür. Cepheden yeni dönen ve yıllardır hasretini çektiği kıza, Hilal’e kavuşmak isteyen Hamdi, hiç beklemediği bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Atatürk’ün Nutuk’ta özellikle teşekkür ettiği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatından esinlenen sarsıcı bir hikaye…

Yönetmen Selman Kayabaşı

Senarist Selman Kayabaşı

Oyuncular: Gülsim Ali, Yusuf Aytekin, Emin Gürsoy

https://youtu.be/_dG640RPRFA

 

AĞUSTOS BÖCEĞİ VE KARINCA



Ağustos Böceği ve Karınca, ormanın içinde çiçeklerle ve diğer böceklerle birlikte mutlu mesut bir yaşam sürer. Karınca, çalışmayı çok severken onun tam zıttı olan Ağustos Böceği, gezip, eğlenip, hayaperest, tembel bir yaşam sürer. Ağustos Böceği'nin hayattan tek isteği zengin olmaktır ve tam da bu sırada ormanda bir define haritası bulurlar. Define haritasının peşine düşen Ağustos Böceği ve karınca, kendilerini büyük bir maceranın içinde bulur.

Yönetmen Arman Beisembayev

Senarist Arman Beisembayev

Orijinal adı Jumper Treasure Hunting

 

EJDERHAM VE BEN



Dragon Rider, genç bir ejderha olan Firedrake’in, yetim bir çocukla birlikte Himalayalar’a yaptığı macera dolu yolculuğu konu ediyor.

Yönetmen Tomer Eshed

Senarist Cornelia Funke, John R. Smith

Oyuncular: Thomas Brodie-Sangster, Felicity Jones, Freddie Highmore

https://youtu.be/mLhr-dbSa80

Editör: TE Bilisim