KİM DEMİŞ KÖTÜYÜZ DİYE?



Kim Demiş Kötüyüz Diye?, efsanevi soygunlara imza atan beş kötü adama odaklanıyor. Bu zamana kadar birçok soyguna imza atan Bay Wolf, Bay Snake, Bay Piranha, Bay Shark ve Bayan Tarantula, şimdi hayatlarının en zorlu işini yapmaya kalkışır. Büyük bir soygun için plan yapan ekip, bu sırada başlarına gelenlere rağmen planlarını uygulayabilecek midir?

Yönetmen Pierre Perifel

Senarist Etan Cohen, Aaron Blabey

Oyuncular: Sam Rockwell, Marc Maron, Awkwafina

https://youtu.be/Z11pa1SKvKA

 

ŞEYTANIN LANETİ

26 Nisan 2024 vizyonunda yer alan filmler... 26 Nisan 2024 vizyonunda yer alan filmler...




Şeytanın Laneti, komşularıyla keyifli bir Noel yemeği yemek isterlerken kendilerini korkunç bir kâbusun ortasında bulan bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Bir aile, Noel yemeğinin tadını birlikte çıkarmak için komşularını evine davet eder. Ancak gelen davetliler aslında çağırdıkları kişiler değildir. Gece boyuncu beş kişilik aile, hayal edemeyecekleri olaylarla karşı karşıya kalır. Ailenin komşularının kılığına giren şeytani varlık, gece boyu aileye bir dizi terör yaşatır. Ancak ailenin başına gelenler sadece başlangıçtır.

Yönetmen Adam Leader, Richard Oakes

Senarist Adam Leader

Oyuncular: Neal Ward, Nadia Lamin, Frank Jakeman

Orijinal adı Hosts

https://youtu.be/w53ulxlDE8k

 

ZEKO İÇİN




Zeko İçin, bir yarışmaya katılmak için ailesiyle macera dolu bir yolculuğa çıkan bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Zeko, sıradan bir aileye sahip olan bir çocuktur. Onun hayatı yanlışlıkla "ülkenin en zeki çocuğu" yarışmasına katılma şansı kazanmasıyla bambaşka bir hal alır. Bu durum üzerine tüm aile, türlü maceralarla dolu iki günlük bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen Peter Mimi

Senarist Mostafa Hamdy

Oyuncular: Kareem Mahmoud Abdel Aziz, Menna Shalabi, Dalia Abdelghany

https://youtu.be/Qg8Cil9DJSc

 

İKİZ




İkiz, oğluyla ilgili acı verici gerçeği çözmeye çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Rachel ve eşi Anthony, ikiz çocuklarından birinin hayatına mal olan trajik bir kaza sonrası kendilerini uzun süre toparlayamaz. Çift, hayatta kalan çocukları Elliot ile yeni bir hayat kurmaya karar verir. Bu amaçla çift, dünyanın bir diğer ucuna, İskandinav kırsalına taşınır. Burada iyileşme sürecine girdikleri sırada Rachel, oğluyla ilgili acı verici gerçeği çözmeye başlar.

Yönetmen Taneli Mustonen

Senarist Taneli Mustonen, Aleksi Hyvärinen

Oyuncular: Teresa Palmer, Steven Cree, Barbara Marten

https://youtu.be/c_3rNg-NmyQ

 

ANNEMİN ZAMANI




Yetmişli yaşlarda olan Zehra Ana, hayatının büyük bir kısmını köyde geçirmiş olan yaşlı bir kadındır. Ailesinin hepsinin şehre taşınması onun da köyünden ayrılmasına neden olur. Zehra Ana, aile gelenekleri doğrultusunda büyük oğlu Kerim'in yanında yaşar. Şehir yaşamına bir türlü alışamayan Zehra Ana'ya bir süre sonra Alzheimer teşhisi konur. Hastalık hem Zehra Ana'nın hem de oğlu Kerim'in hayatını derinden etkiler. Beş kardeş olmasına rağmen annesinin bakımıyla tek başına ilgilenen Kerim, annesi için elinden geleni yapmaya çalışır.

Yönetmen Hakan Gürtop

Oyuncular: Uğur Çavuşoğlu, Meriç Başaran, Gonca Yakut Arabacı

https://youtu.be/ZGnYbZazods

 

OLGA




Ülkesinden uzakta İsviçre’de yaşayan 15 yaşındaki Olga Ukraynalı, yetenekli bir jimnastikçidir. Kariyerinin zirvesindeki tüm sporcular gibi, hayali Olimpiyatlar’da altın madalyaya ulaşmaktır. Yeni milli takımına uyum sağlamak için elinden geleni yapmaktadır ancak Avrupa Şampiyonası yaklaşırken Kiev’deki Turuncu Devrim Olga’nın dünyasını alt üst eder. Filme adını veren Olga’yı 2016 Gençler Avrupa Şampiyonası’nda Ukrayna’yı temsil eden eski Ukrayna milli takım sporcusu Anastasia Budiashkina canlandırıyor. Filmdeki diğer jimnastikçiler de gerçek sporcular tarafından canlandırılıyor. İsviçre’nin 2022 Oscar adayı Olga, çok ödüllü kısa film yönetmeni Elie Grappe’nin ilk uzun metrajlı filmi.

İsviçre'de sürgüne gönderilen 15 yaşındaki Ukraynalı jimnastikçi, ülkenin Ulusal Spor Merkezi'nde bir yer elde etmek için çalışır. Ülkede bir isyan çıktığında ve işin işine ailesin de karıştığında gencin kaygıları artar.

Yönetmen Elie Grappe

Senarist Elie Grappe, Raphaëlle Desplechin

Oyuncular: Nastya Budiashkina, Sabrina Rubtsova, Caterina Barloggio

https://youtu.be/4o7NZqUu2xM

 

YETENEKLİ BAY CAGE




Mali yönden sıkıntılı bir süreçten geçen Nicolas Cage, ekonomik durumunu düzeltmek için hayranı olan Meksikalı bir milyarderin doğum günün para karşılığında katılmayı kabul eder. Ancak Cage’in doğum günü partisine gideceği milyarderin aynı zamanda uyuşturucu baronu olduğundan ve Meksika başkan adayının kızını kaçırdığından haberi yoktur. CIA’in kendisi ile iletişime geçmesinin ardından Cage, kaçırılan kızı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen Tom Gormican

Senarist Tom Gormican, Kevin Etten

Oyuncular: Nicolas Cage, Pedro Pascal, Tiffany Haddish

https://youtu.be/mglcqRS73wo

 

TAM KAFADAN KARAVANA




Mali sorunlarla başı dertte olan Şenol Başkan, kentsel dönüşüm nedeniyle espor kulübünü ve internet kafesini kaybeder. Yaşananları oyuncularına çaktırmak istemeyen Şenol Başkan, geçen yılki büyük turnuvayı kazanan Zula'nın mobil versiyonunun çıkmasından yola çıkarak bir karavan alır ve takımına "mobil oyun konseptine" geçtiklerini söyler. Mahallelerinde bulunan top sahasına çektiği karavanı kulübün yeni merkezi olarak açıklayan Şenol Başkan, takımını da antremanları burada yaptırmaya zorlar. Turnuvaya hazırlanması için kamp yapması gereken takım, karavanda gereken ortamı sağlayamayınca dağılma aşamasına gelir. Şenol Başkan, takımını dağılmaktan kurtarmak için vakit kaybetmeden harekete geçmek zorundadır.

Yönetmen Oğuz Öztürk, Celal Öztürk

Senarist Celal Öztürk, Oğuz Öztürk

Oyuncular: Ali Biçim, Mesut Can Tomay, Efekan Can

https://youtu.be/ptaMNlgwUEg

 

AYNASIZ HALUK




Komiser Haluk, karısı oğlunu da alıp kendisini terk ettikten sonra hayatla tüm bağını koparıp kendisini mesleğine adar. Takıntılı bir şekilde suçluları yakalamaya çalışan Haluk, bu süreçte kuralları hiçe sayar. Bu durumdan dolayı Kemal, emniyette Aynasız olarak bilinir. Onun bu lakabı almasının bir nedeni de kendisini geri plana atıp, bakımsız, kilo almış bir hale gelmesidir.Etrafındakiler onu uyarsa da söylenenlere kulak asmayan Haluk'un hayatı, uzun zamandır peşinde olduğu suç çetesini çökertmek için bir fırsat yakalamasıyla bambaşka bir hal alır. Haluk'un çeteyi çökertebilmesi için ülkenin en ünlü yıldızlarından birine dönüşmesi gerekir. Ancak bunu yapmak pek de kolay olmayacaktır.

Yönetmen Bülent İşbilen

Senarist Makbule Kosif, Gülsev Karagöz

Oyuncular: Tolgahan Sayışman, Erdal Özyağcılar, Algı Eke

https://youtu.be/2pSc1cNC3GM

 

ZEBUN




Zebun, gördüğü halüsinasyonlarla hayatı kararan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Kenan, başarılı bir iş insanıdır. Eşi Esma ve küçük kızı ile mutlu bir yaşam süren Kenan, gittiği bir iş gezisinden döndüğünde birtakım tuhaflıklara şahit olur. Olanlara anlam veremeyen Kenan, yaşadıklarını iş yoğunluğuna bağlar. Ancak halüsinasyon görmeye başladığında ve artık hayatını kontrol edemez hale geldiğinde durumu yakın arkadaşı olan Burak'a anlatır. Burak'ın da tavsiyesi ile önce psikoloğa ardından da bir hocaya giden Kenan'ın hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Kenan, içinde bulunduğu bu kabustan kurtulmak için gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

Yönetmen Mesut Erbaş, Hakan Yusufoğulları

Senarist Hakan Yusufoğulları, Mesut Erbaş

Oyuncular: Hakan Akgün, Sema Şimşek, Almina Kahraman

https://youtu.be/6CkqRsdob3E

 

YAKAZA: ZEHİRLİ KABİLE




Yönetmen koltuğunda Hakan Aydın'ın oturduğu korku türündeki "Yakaza: Zehirli Kabile" filminin oyuncu kadrosunda Şükran Çağman, Kahraman Tayfur, Dilara Ayata, Ayşegül Kaygusuz, Mısmıs Özkan gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Hakan Aydın

Senarist Eyüp Aydın

Oyuncular: Şükran Çağman, Kahraman Tayfur, Dilara Ayata

https://youtu.be/sAnnubgpfBc

Editör: TE Bilisim