FANTASTİK CANAVARLAR: DUMBELDORE’UN SIRLARI



Fantastic Beasts serisinin üçüncü devam halkası olan Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 filminin yönetmen koltuğunda bir kez daha David Yates oturuyor.

Warner Bros. Pictures’tan “Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları/Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”, J.K. Rowling tarafından yaratılan Büyücülük Dünyası’nın (Wizarding World™) en yeni macerası. Profesör Albus Dumbledore (Jude Law), güçlü Karanlık büyücü Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen)’ın, büyücülük dünyasını kontrol etmek için harekete geçtiğini bilmektedir. Tek başına onu durduramayacağından, bir Büyüzoolojist olan Newt Scamander (Eddie Redmayne)’i, büyücüler, cadılar ve cesur bir fırıncıdan oluşan bir takımı yönetmekle görevlendirir. Bu tehlikleli görev için eski ve yeni canavarları biraraya getiren takım, Grindelwald’ın büyümekte olan takipçileriyle ile çarpışacaklardır. Ama, riskler bu kadar yüksekken, Dumbledore daha ne kadar kenarda kalabilir ki?

Yönetmen David Yates

Senarist J.K. Rowling, J.K. Rowling

Oyuncular: Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen

https://youtu.be/iZKeVQvV_sQ

 

TROLL: KUYRUKLU MACERA




Trol prensi Trym’ın babası Kral Grom’u kurtarmak için sadece 2 günü vardır. Babası taşa dönüşmüş ve kuyruğu ormandaki kötü varlık tarafından çalışmıştır. Trym ve arkadaşları, babasının kuyruğunu alıp hayatını kurtarmak ve krallığı haklı hükümdarına geri vermek için Edvord’un Trol Krallığı'na doğru vahşi ve tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen Kevin Munroe, Kristian Kamp

Senarist Kevin Munroe, Kristian Kamp

Oyuncular: Adam Nethercott, Angela Galuppo, Elana Dunkelman

https://youtu.be/O9NiZD8tLfI

 

7-YEDİ



Filmde, 7 farklı karakterin birbiriyle iç içe geçen hikayeleri konu ediliyor. Karakterlerin birbiriyle bağlantılı hikayelerinin anlatıldığı filmde, yaşadığı zorlukların yanı sıra karşılıksız bir aşka düşen genç bir kadın, kendisine yapılanlardan intikam almak içim canlı bomba olan bir adam, kayıp bir kitabın peşine düşen İngiliz bir kadın, oğullarının psiliğini temizlemeye çalışan bir anne ve baba, eski sevgilisine zorbalık eden bir genç, yıllarca cezaevinde kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan bir kadının hayatına odaklanılıyor.

Yönetmen Buğra Kekik

Senarist Buğra Kekik

Oyuncular: Reha Özcan, Ayşenil Şamlıoğlu, Hakan Bilgin

https://youtu.be/0i-36G_JKR8

 

ZALO




Yönetmen koltuğunda Necati Aslan'ın oturduğu komedi türündeki "Zalo" filminin oyuncu kadrosunda Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Arslan, Ersel Şibil, Zafer Kora, Halil Kumova gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Necati Aslan

Oyuncular: Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Arslan, Ersel Şibil

https://youtu.be/SJhAvIAWi48

 

STARDUST




Stardust, 2016 yılında yaşamını yitiren ve tüm dünyayı yasa boğan efsanevi müzisyen David Bowie'nin hayat hikayesini konu ediyor.

Yönetmen Gabriel Range

Senarist Gabriel Range

Oyuncular: Johnny Flynn, Jena Malone, Marc Maron

https://youtu.be/U82heDabn5k

 

ÇAĞRI



6. yüzyılda Mekke. İslam tarihçilerinin Cahiliye Devri olarak anmaktan hoşlandıkları dönemdeyiz. Şehrin ileri gelenlerinin Mekke’yi köleliğin ve alkol, uyuşturucu gibi maddelerin pençesinde acımasızca yönettiği rivayet ediliyor. Kız çocukların yeni doğduklarında diri diri gömüldüklerinin anlatıldığı acımasız bir dönem. Böyle karanlık bir çağda, Hz. Cebrail tarafından ziyaret edilen Hz. Muhammed insanları tek bir Tanrı’ya tapmaya davet ediyor ve şehre hükmedenlerin vahşi metotlarına karşı çıkıyor.


Allah’tan inen bir ayet, peygamberin silaha sarılmasını ve Mekke ordularına karşı direnmesini emrediyor. Müslümanların ordusu tecrübesiz olduğu halde Bedir savaşını kazanıyor. Uhud savaşının ardındansa 10 yıllık bir barışa evet diyerek arada geçen süreyi İslam’ı yaymak için kullanıyorlar. Muhammed’in Allah’ın elçisi olduğu, Allah’tan başka tanrı olmadığı haberi Arap yarımadasını hızla katediyor.

En iyi müzik dalında Oscar’a aday olan Çağrı, Hz. Hamza rolündeki Anthony Quinn’in benzersiz oyunculuğu kadar, büyük bir prodüksiyon olması ve Hz. Muhammed’i göstermeden İslam’ın doğuş ve yayılışını anlatmadaki başarısıyla da tüm dünyadaki Müslümanların beğenisini toplamış bir yapım.

Yönetmen Moustapha Akkad

Senarist H.A.L. Craig, Tewfik El-Hakim

Oyuncular: Anthony Quinn, Irène Papas, Michael Ansara

https://youtu.be/wKrAywTeuBA

 

MEFRUH: MAHŞETİ CİN



Yönetmen koltuğunda İlker Tunçay'ın oturduğu korku türündeki Mefruh: Vahşeti Cin filminin oyuncu kadrosunda Zülfü Hamit Altın, Yavuz Gümrükçü, Berk Güldoğan gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen İlker Tunçay

Senarist İlker Tunçay

Oyuncular: Zülfü Hamit Altın, Yavuz Gümrükçü, Berk Güldoğan

 

AZAİM: CİN MEZARLIĞI



Azaim, cinlerle iletişime geçen bir köy ahalisinin yaşadıklarına odaklanıyor. Bir dağ köyünde yaşayan bir grup insan, bir Arap bilginine ait olan bir kitap bulur. Kitabı kullanarak tehlikeli büyüler yapmaya başlayan grup, bu sayede zenginlerin isteklerini yerine getirerek kendileri de zengin olur. Ancak yaptıkları büyülerin ağır bir bedeli vardır. Köylüler, iletişime geçtikleri cinlerin kendilerine musallat olma ihtimalini ortadan kaldırmak için onları köy mezarlığına gömmeye başlar. Bu sayede tehlikeyi ortadan kaldırdıklarını düşünür. Ancak onların bilmediği şey tehlikenin sadece uykuya dalmış olduğudur.

Yönetmen Erdal Şimşek

Senarist Kasım Hocalar

Oyuncular: Lale Uçak, İbrahim Şentürk, Zeynep Sude Tekin

https://youtu.be/Wxop7yZTJRs

 

ÇINGIRAK




Özge, anne olmak için yanıp tutuşan genç bir kadındır. Beyin cerrahı olan eşi Hakan'ı yasa dışı yollarla evlat edinmeye ikna eden Özge, sonunda hayallerini gerçekleştireceğini düşünür. Ancak evlat edindikleri bebeğin eve gelmesiyle birlikte artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Özge, yaşanan korkunç olayların cinlerle bağlantılı olduğunu söylese de Hakan ona inanmaz ve aileyi büyük bir felakete sürükler.

Bu hafta vizyona girecek filmler neler? Bu hafta vizyona girecek filmler neler?

Yönetmen Ralph Waldo

Senarist Ralph Waldo, Zeynep Özdal

Oyuncular: Beren Demirkaya, Tarkan Yılmaz, Atilla Özdal

 

LANETLİ TAPINAK



Lily, Mısın'ın en büyük tanrısı kabul edilen İsis ile iletişim kurmayı başarır. Bu sırada Lily, İsis’in muhafızları tarafından tapınağa götürülür. Hayaller gerçek arasındaki olaylar Lily'i korkutur ve geri dönmek ister. Ancak artık çok geçtir çünkü gerçekleşen tören sonucu İsis yeni bedeninde yaşamaya başlamıştır.

Yönetmen Metin Kuru

Senarist Metin Kuru

Oyuncular: Behice Maurer, İlhami Adsal, Nihat Demirel

https://youtu.be/FyQDo_5HOmo 
Editör: TE Bilisim