KAYIP ŞEHİR




Kayıp Şehir, yazdığı romanda yarattığı kurgusal şehrin gerçekten var olduğunu keşfeden bir yazarın hikayesini konu ediyor. Yazar, şehri bulmak için kendisini tehlikeli bir yolculuğun içinde bulur.

Zeki ama inzivaya çekilmiş yazar Loretta Sage (Sandra Bullock), hayatını kahraman karakter “Dash”i canlandırmaya adamış yakışıklı kapak modeli Alan'ın (Channing Tatum) yer aldığı popüler aşk-macera romanlarında egzotik yerler hakkında yazarak geçirmektedir. Loretta, Alan ile birlikte yeni kitabının tanıtım turnesinde iken, onu son kitabında yer alan antik kayıp şehrin hazinesine götürebileceğini uman eksantrik bir milyarder (Daniel Radcliffe) tarafından kaçırılır. Sadece kitaplarının sayfalarında değil, gerçek hayatta da bir kahraman olabileceğini kanıtlamak isteyen Alan, onu kurtarmak için yola koyulur. Destansı bir orman macerasına atılan bu beklenmedik çiftin, Kayıp Şehir’de hayatta kalmak ve sonsuza dek kaybolmadan önce antik hazineyi bulmak için artık birlikte çalışması gerekmektedir.

Yönetmen Aaron Nee, Adam Nee

Senarist Oren Uziel, Dana Fox

Oyuncular: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe

https://youtu.be/ArJtWgHA_Yw

 

BELFAST



Belfast,1960’ların sonunda çalkantılı olaylar yaşayan bir çocuk ve işçi sınıfı ailesinin hayatına odaklanıyor.

Övülen yönetmen Kenneth Branagh'ın yönetmenliğini üstlendiği ve beğenilen bir yıldız kadrosunun başrol oynadığı Belfast filmi, 1960'ların sonlarında Kuzey İrlanda'da geçen hafızanın gücü hakkında kişisel ve neşeli bir hikâyeyi anlatıyor. Filmin merkezinde, hayatı aile sevgisi, çocukluk eğlenceleri ve çiçek açan bir romantizmle dolu, ergenliğin zirvesindeki genç bir çocuk olan Buddy var. Ancak Buddy’nin çok sevdiği memleketi Belfast artan kargaşaya yakalanırken, Buddy’nin ailesi önemli bir seçimle karşı karşıya kalmıştır: Çatışmanın geçmesini ummak veya yeni bir hayat için bildikleri her şeyi geride bırakmak.

Yönetmen Kenneth Branagh

Senarist Kenneth Branagh

Oyuncular: Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Ciarán Hinds

https://youtu.be/sYzqeqPGmxU

 

ŞANS TANRIÇASI



Film, Ferzan Özpetek’in kendi yaşamından yola çıkarak, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlandı. Şans Tanrıçası; mutluluk, hüzün, sevgi ve dostluk üzerine anlatılan çok güçlü bir aile olma hikayesi.

Annamaria hastalığı sebebiyle bazı kontroller için birkaç gün hastaneye yatmak zorunda kalır. Bu süreçte iki çocuğunu yakın arkadaşları Alessandro ve Artura’ya bırakır. Fakat hastaneden gelen haberler hem çocukların hem de Alessadro ve Artura’nın hayatını geri dönüşsüz bir değişime sürükleyecektir.

Bu hafta vizyona girecek filmler neler? Bu hafta vizyona girecek filmler neler?

Alessandro ve Arturo, on beş yıldır birlikte olan bir çiftir. Birbirlerine karşı hissettikleri tutku ve aşk sevgiye dönüşmesine rağmen çift bir süredir ilişkilerinde kriz yaşamaktadır. Bu sırada çiftin yakın arkadaşları Alessandro ve Arturo’dan, birkaç gün için çocuklarına bakmalarını ister. Çocukların onların hayatına ani girişi, Alessandro ve Arturo’nun hayatlarının beklenmedik bir şekilde değişmesine neden olur.

 

Yönetmen Ferzan Ozpetek

Senarist Ferzan Ozpetek, Silvia Ranfagni

Oyuncular: Stefano Accorsi, Edoardo Leo, Jasmine Trinca

Orijinal adı La dea fortuna

https://youtu.be/F7_AMsQBE5Y

 

BIG FOOT FAMILY



Adam, babasının Koca Ayak olduğunu keşfetmesinin ardından ailesiyle birlikte mutlu bir yaşam sürer. Artık ünlü olan babası Koca Ayak, şöhretini çevreye zarar veren bir Alaska petrol şirketine karşı savaşmak için kullanmaya karar verir. Ancak bu sırada Koca Ayak iz bırakmadan ortadan kaybolur. Bunun üzerine Adam, annesi, bir rakun ve bir ayı ile birlikte babasını bulmak için yola koyulur.

Yönetmen Ben Stassen, Jérémie Degruson

Senarist Bob Barlen, Cal Brunker

Oyuncular: Kylian Trouillard, Alexis Victor, Marie Chevalot

https://youtu.be/4wvZf8NWhLM

 

EIFFEL



Eiffel, Eyfel Kulesi’nin bilinmeyen hikayesini konu ediyor. Amerika için Özgürlük Heykeli’ni tasarlayan mimar Gustave Eiffel, dünyanın zirvesindedir. Fransa Hükümeti ondan, 1889 Paris Dünya Fuarı için muhteşem bir şey tasarlamasını ister. Ancak Eiffel pek istekli değildir. Onun kararı, kavuşamadığı hayatının aşkı Adrianne ile yıllar sonra karşılaşmasıyla değişir. Yıllarca unutmaya çalıştığı aşkından Paris'in silüetini sonsuza dek değiştirmesi için ilham alan Eiffel, A harfi şeklinde bir kule tasarlamayı planlar. Bu kararı ile eleştirilen Eiffel, tutku dolu bu projesini tamamlamak için her şeyi göze alır.

Yönetmen Martin Bourboulon

Oyuncular: Romain Duris , Emma Mackey , Pierre Deladonchamps

https://youtu.be/S3I5OKLRDq0

 

ARAF 5: AİLE



Araf 5: Aile, kendisini öldüren eski erkek arkadaşının ailesine destek olmaya çalışırken kendisini korkunç bir kabusun içinde bulan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Zeynep, eski erkek arkadaşı Kadir'in kendisini asarak öldürdüğünü öğrenince büyük bir yıkıma uğrar. Kadir'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Zeynep, Kadir'in annesinin ısrarı üzerine onlara destek olabilmek için birkaç gün yanlarında kalmaya karar verir. Ancak evde görünen hiçbir şey gerçeği yansıtmamaktadır. Bu süreçte Zeynep, eve musallat olan bir varlıktan Kadir'in ölümüyle ilgili bilgi edinir. Bir girdabın içine sürüklenen Zeynep, kendisini iki alem arasındaki yer olan Araf'ın ortasında bulur.

Yönetmen Uğur Kaplan

Senarist Biray Dalkıran

Oyuncular: Can Suoruç , Tuğgül Küçükoğlu , İrem İpek

https://youtu.be/fJKSMiYyPfg

Editör: TE Bilisim