LOUIS WAIN’İN RENKLİ DÜNYASI



The Electrical Life of Louis Wain, 1860- 1939 yılları arasında yaşayan ve çizdiği büyük gözlü kediler ile tanınan İngiliz ressam Louis Wain‘in hayatını konu alıyor. Filmde, Wain'in okul hayatı, kariyeri, evlilik yaşantısı gibi hayatının birçok evresi gözler önüne seriliyor. 10 yaşına kadar ailesi tarafından okula gönderilmeyen ve sıktıntlı bir okul yaşamı geçiren Wain, West London School of Art'a girmesi ile hayatı değişir. Sanatı hayatının odağı haline getiren Wain, 23 yaşına geldiğinde kendisinden 10 yaş büyük olan Emily ile evlenir. Ancak çiftin mutlulukları uzun sürmez, evliliklerinin 3. yılında Emily meme kanserinden yaşamını yitirir. Eşini kaybetmesinin ardından kendisini çizimlerine veren Wain, takıntı haline getirdiği kedileri eserlerine yansıtmaya başlar.

Yönetmen Will Sharpe

Senarist Will Sharpe, Simon Stephenson

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Taika Waititi

https://youtu.be/hdR5VXwz11o


SEANS




Seans, bir ruh çağırma seansına katıldıktan sonra kendilerini büyük bir kâbusun içinde bulan bir grup öğrencinin hayatına odaklanıyor. Camille Meadows, prestijli bir yatılı okul olan Edelvine Kızlar Akademisi'nin yeni öğrencisidir. Okulda geldikten kısa bir süre sonra bir grup kız, onu bir gece ritüeline katılmaya davet eder. Gece bir araya gelen kızlar, okulda ölen eski bir öğrencinin ruhunu çağırır. Ancak sabah olmadan ritüele katılan kızlardan biri ölür. Grup, yaşananların nedenini merak etmeye başlar.

Yönetmen Simon Barrett

Senarist Simon Barrett

Oyuncular: Suki Waterhouse, Madisen Beaty, Inanna Sarkis

https://youtu.be/YhtvzTcOqcY

 

SON GÖREV



Eski bir mafya babası olan Ben Myers, kanser hastalığı ile mücadele eder. Ben bir yandan kendi hastalığı ile uğraşırken bir yandan da demans hastası olan karısına bakar. Onun hayatı, birgün evlerinin soyguncuların hedefi olmasıyla bambaşka bir hal alır. Ben, hayatını mahveden hırsızlardan intikam almak için bir plan yapar.

Oyuncular: Mira Sorvino, Richard Dreyfuss, Cress Williams

https://youtu.be/k1fo7gRXK6Q

 

KAPTAN SABERTOOTH VE MİNİK KORSANLAR KAYIP ELMAS PEŞİNDE



Bir efsaneye göre Sihirli Elmas, her dolunayda sahibinin tüm dileklerini yerine getirir. Ormanın Lordu Maga Kahn'ın dileği, karanlık ormandan çıkıp, güneşin tadını çıkarabilmektir. Kaptan Sabertooth ise, gemisini ganimetlerle doldurmak ister. Minik Korsan Pinky sadece sessiz sakin bir hayat isterken, arkadaşı Veronica ise macera ...

Oyuncular: Kyrre Haugen Sydness, Leonard Valestrand Eike, Ida Leonora Valestrand Eike

https://youtu.be/7aF4fjmEBCg

 

SWORD ART ONLİNE THE MOVİE -PROGRESSİVE- SCHERZO OF DARK TWİLİGHT

Sword Art Online The Movie -Progressive, oyun sırasında ölenlerin gerçek dünyada da öldüğü online bir oyunda sıkışıp kalan insanların hikayesini konu ediyor. Asuna, diğer oyuncular gibi Sword Art Online oyununuda oturum açmış olmanın heyecanını uzun süre taşır. Ancak bir gün Game Master, oyuncuların oturumu kapatmalarını engeller. Bu, tüm oyuncuların oyunun içinde sıkışıp kalmasına neden olur. Çok geçmeden Game Master, bu oyunun diğer oyunlara benzemediği, oyunun içinde ölen bir oyuncunun gerçek hayatta da öleceği duyurusunu yapar. Asuna ve diğer oyuncular, haberi duyar duymaz paniğe kapılır. Oyuncular, kurallarını bilmedikleri dünyada demirden kale Aincrad'ı fethetmek için yola çıkar.

 

AĞUSTOS BÖCEĞİ VE KARINCA



Ağustos Böceği ve Karınca, ormanın içinde çiçeklerle ve diğer böceklerle birlikte mutlu mesut bir yaşam sürer. Karınca, çalışmayı çok severken onun tam zıttı olan Ağustos Böceği, gezip, eğlenip, hayaperest, tembel bir yaşam sürer. Ağustos Böceği'nin hayattan tek isteği zengin olmaktır ve tam da bu sırada ormanda bir define haritası bulurlar. Define haritasının peşine düşen Ağustos Böceği ve karınca, kendilerini büyük bir maceranın içinde bulur.

Yönetmen Arman Beisembayev

Senarist Arman Beisembayev

Orijinal adı Jumper Treasure Hunting

22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler? 22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler?

 

GEKİJO-BAN SWORD ART ONLİNE: ORDİNAL SCALE

2026 yılında, NerveGear ve halefi Amusphere ile rekabet etmek için Augma adlı yeni bir makine geliştirilir. Augma sayesinde artırılmış gerçeklik mümkün hale gelir. Cihaz için geliştirilen çevrimiçi rol yapma oyunu "Ordinal Scale", kullanıcıların kalbini çabucak fetheder. Asuna ve arkadaşları da oyunu keşfedip kısa sürede her seviyede ustalaşır. Ancak Kirito, karmaşık oyun mekaniği tarafından boğulmuş ve çevrimiçi sıralamasını yükseltmek yerine, orada sadece eğlenmek için sanal gerçekliği kullanmayı tercih eder. Ancak daha sonra Ordinal Scale dünyasında kimsenin beklemediği gerçek bir tehdit ortaya çıkar ve tüm oyuncuların düşmanı yenmek için bir arada olması gerekir.

Yönetmen Tomohiko Itō

Senarist Tomohiko Itō, Reki Kawahara

Oyuncular: Christine Marie Cabanos, Yoshitsugu Matsuoka, Robbie Daymond 
Editör: TE Bilisim