MATRIX RESURRECTIONS



1999 yılında yayınlanan "Matrix" filminin dördüncü devam halkası olan filmin yönetmen koltuğunda Lana Wachowski oturuyor. Neo karakterini bir kez daha Keanu Reeves'in canlandırdığı filmin kadrosunda Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Jada Pinkett Smith gibi isimler yer alıyor.

Vizyoner film yapımcısı Lana Wachowski’den, bir türü yeniden tanımlayan, çığır açan serinin uzun zamandır beklenen dördüncü filmi “Matrix Resurrections” geliyor. Yeni film original serinin yıldızları Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’u ikonik rolleri Neo ve Trinity olarak tekrar biraraya getiriyor.

Yönetmen Lana Wachowski

Senarist David Mitchell, Lana Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith

https://youtu.be/pQFtCkBKn4s

 

HER ŞEY YOLUNDA




Tout s’est bien passé, babası felç geçiren bir kadının yaşadıklarını konu ediyor. 85 yaşındaki babası Andre'nin felç geçirdiğini öğrenen Emmanuelle apar topar babasının yanına gider. Hayatına bu şekilde devam etmek istemeyen Emmanuelle, hasta yatağında Emmanuelle'den hayatına son vermesine yardımcı olmasını ister. Emmanuelle, babasının isteğini yerine getirecek midir?

François Ozon pek çok filminde bireyin hikâyesinin toplumsal bir çerçevede var olduğunu hissettirmekten geri durmaz. Aile bu çerçevelerden en önemlisidir. Babalarının felç geçirdiğini öğrenince bir anda hayatları değişen iki kız kardeş bildikleri ama akıllarının gerisine atmayı tercih ettikleriyle yüzleşmek zorunda kalırlar. Ebeveynlerinin mutsuz evliliği, babalarının yarı gizli cinsel yönelimi, kendi sabırlarının sınırları… Tüm bu kargaşa Ozon tarafından komedi, polisiye ve macera filmi esintileriyle anlatılıyor; hayatın trajedileri bir parça komedi barındırmazlarsa belli ki katlanılır şeyler değiller! Olgun bir Sophie Marceau ve baba rolünde André Dussollier.

Yönetmen François Ozon

22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler? 22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler?

Senarist François Ozon, Emmanuèle Bernheim

Oyuncular: Sophie Marceau, André Dussollier, Géraldine Pailhas

https://youtu.be/VCxryQL3-fQ

 

HOLLYWOOD’LU TÜRK




Berlin’de yaşayan Alper, oyuncu olmaya çalışan bir gençtir. Büyük rollerde oynamanın hayalini kuran Alper’e ufak tefek roller dışında teklif gelmez. Bu sırada Alper, Sophie adında genç bir kadınla tanışır. Alper’le pek ilgilenmeyen Sophie’nın güzel sanatlara başvurmak için çekeceği video için İtalyan birine ihtiyacı vardır. Bunu öğrenen Alper durumundan faydalanmaya karar verir. Bir İtalyan gibi davranmaya başlayan Alper bu sayede hem demo sahibi olacak hem de Sophie’nin dikkatini çekebilecektir. Alper’den Alberto’ya dönüşen genç adam bu süreçte kendisini beklenmedik durumların içinde bulur.

 

Yönetmen Murat Ünal

Senarist Murat Ünal

Oyuncular: Murat Ünal, Jennifer Bischof, Ilkan Aydin

https://youtu.be/k3bekCxXzcA

 

 

DALGALAR VE İZLER




Dalgalar ve İzler, hayata tutunmaya çalışan bir anne ve kızının hikayesini konu ediyor. Suna'nın kocasının ölümü, o ve kızı Funda'nın hayatını alt üst eder. Anne kız için artık hayat sınavı başlar. Türlü zorluklarla karşılaşan Suna ve kızına kimse çare olamaz. Ayakta kalmak için varlıklı oldukları zaman aldığı eşyaları satan Suna, başlarına geleceklerden bihaber yol almaya devam eder. Dalgalar, onların yaşadığı kötü anıları silmeyi başarabilecek midir?

Yönetmen Emre Kavuk

Senarist Yasemin Zorlu, Ayhan Zorlu

Oyuncular: Pelin Karahan, Cem Zeynel Kılıç, Meral Çetinkaya

https://youtu.be/CwcOJXyhqpM 
Editör: TE Bilisim