DUNE: ÇÖL GEZEGENİ



Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.


Frank Herbert'in 1965 yılında yazdığı "Dune" romanının televizyon ve beyaz perde haklarını satın alan Legendary Entertainment yapımı yeniden uyaramanın yönetmen koltuğunda Arrival, Sicario ve Blade Runner 2049 ile son yıllara damgasını vuran Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve oturuyor. Eric Roth'un senaryosunu üstleneceği filmin yapımcılığını ise Thomas Tull, Mary Parent ve Cale Boyter yapıyor.

Yönetmen Denis Villeneuve

Senarist Jon Spaihts, Denis Villeneuve

Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac

 

https://youtu.be/dHc2AQaEaJw

 

ANNETTE



Annette, operacı eşinin ölümünün ardından 2 yaşındaki bir çocuğa bakmak zorunda kalan bir stand-up komedyeninin hikayesini anlatıyor. Annette, Holy Motors ile tanınan Fransız yönetmen Leos Carax'ın ilk İngilizce dilindeki filmi.

Çok ünlü bir opera sanatçısı olan Ann ve kitleleri kendine hayran bırakan bir komedyen olan Henry, aşkı birbirlerinde bulmuşlardır. İlişkileri boyunca olduğu gibi evlilikleri de, Ann'in hamileliği ve ilk çocuklarının doğumu da basının ve halkın gözleri önünde yaşanır. Ancak Ann ve Henry'nin ilişkisi, kızları Annette'in doğumu ile bozulmaya başlar. Bir yat gezisinde yaşananlar ise bu ailenin kaderini tamamen değiştirecektir.

Yönetmen Leos Carax

Senarist Ron Mael, Russell Mael

Oyuncular: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg

https://youtu.be/4-OWoCtB2mk

 
ROBOT RON: BİR SORUN VAR




Ron's Gone Wrong; yürüyen, konuşan, dijital olarak bağlanan bir robotun hikayesini anlatıyor. Bu robot dünyada yayır ve her çocuğun en iyi arkadaşı olur. Fakat 11 yaşında bir çocuk çalışmayan bir robotla karşılaşınca; ona birçok şey öğretmeye çalışır ve aralarında kurdukları bağ, günümüzde gerçek arkadaşlığın ne anlama geldiğini iç açıcı bir şekilde gösterir.

Yönetmen Jean-Philippe Vine , Sarah Smith, Octavio Rodriguez

Senarist Peter Baynham, Sarah Smith

Oyuncular: Zach Galifianakis, Jack Dylan Grazer, Olivia Colman

https://youtu.be/TFswN4btg2Q

 

MINARI




Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından eper sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

Yönetmen Lee Isaac Chung

Senarist Lee Isaac Chung

Oyuncular: Steven Yeun, Ye-Ri Han, Alan S. Kim

https://youtu.be/RyRA75xnoBM

 

OĞUL




Gizemli bir grup, Laura’nın evine girip sekiz yaşındaki oğlu David’i kaçırmaya teşebbüs eder. Başarısızlıkla sonuçlanan kaçırılmadan sonra David, gizemli bir hastalığa yakalanır. Laura, oğlunu kurtarmak ve geçmişindeki güçlerden korumak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermek zorundadır.

Yönetmen Ivan Kavanagh

Senarist Ivan Kavanagh

Oyuncular: Andi Matichak, Emile Hirsch, Luke David Blumm

https://youtu.be/XnjjaaUqmBs

 

FABRİKA




Fabrika, çalıştığı yerdeki ustaların kendisi ile dalga geçmesinden muzdarip olan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Doğuş, bir fabrikanın gece vardiyasında çalışan genç bir adamdır. Fabrikada çalışan üç ustanın çıraklığını yapan Doğuş, sürekli ustaların kendisi ile uğraşmalarına maruz kalır. Erkekliği ile dalga geçen ustaların bu tutumuna başlarda aldırış etmeyen Doğuş, bir süre sonra bu durumu sorun etmeye başlar. Zaman geçtikçe yapılanlara artık dayanamayacak hale gelen Doğuş, kendisini hayatının akışının değişmesine neden olacak olayların içinde bulur.

Yönetmen COSM

Senarist Cem Kaymakçı, Özgür Aydoğdu

Oyuncular: Muhammet Kınık, Hakan Alagöz, Tolga Bengü

https://youtu.be/sNowc7qmX20

 

Pİ SONSUZLUK




Özel bir kolejde fizik öğretmeni olan Burak’ın yolunda giden bir hayatı vardır. Burak öğretmen mesai arkadaşları ve çevresi tarafından oldukça sevilen biri olmakla beraber, fazlasıyla aykırı biri olarak da bilinir. Çünkü ders anlatımını sıra dışı bir tarzda yapar. Bu durum bazı velilerin hoşuna gitse de gitmeyenlerin sayısı da bir o kadar fazladır. Memnuniyetsiz velilerin şikâyeti üzerine Burak öğretmen hakkında soruşturma açılır. Burak öğretmen çocukluğundan beri sayılara meraklı biridir ve sayıların gizemini hep savunmuştur. Hatta kimselerin bilmediği bir sırrı vardır. Çevresin de olan herkesin sayısal bir karşılığı vardır. Bir gün ailesinden kalan sandığı karıştırırken, çocukluğundan kalan en sevdiği oyuncağı, abaküsü bulur. Gece abaküsü ile tıpkı çocukluğundaki gibi oynayan Burak öğretmen ertesi gün uyanınca okuluna gider. Fakat bir tuhaflık vardır. Çünkü kimse onu tanımamaktadır. Başta kendisine şaka yapıldığını zanneden Burak öğretmen için durum hiç de öyle değildir. Artık Burak öğretmenin kendince numaralandırdığı hiç kimse onu tanımamaktadır

Yönetmen Yılmaz Aydın

Senarist Yılmaz Aydın

Oyuncular: Umut Özalp, Wilma Elles, Taner Şahin

5 Nisan vizyonunda hangi filmler var? 5 Nisan vizyonunda hangi filmler var?

https://youtu.be/UaRNlj5nv68

 

ZİYARETÇİ




Yönetmen koltuğunda Atakan Şatıroğlu'nun oturduğu korku, gerilim türündeki "Ziyaretçi" filminin oyuncu kadrosunda Atakan Şatıroğlu, Serhat Göç, Kübra Dinç, Berkay Berkman, İrem Kök gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Atakan Şatıroğlu

Senarist Atakan Şatıroğlu, Berkay Berkman

Oyuncular: Atakan Şatıroğlu, Serhat Göç, Kübra Dinç

https://youtu.be/tKhddsA-oBI

 

 

PARANOİD




Paranoid, birbirinden farklı karakterdeki iki kişinin, istanbul'da bulunan bir sanatoryumda başına gelen olayları konu ediyor.

Yönetmen Doğuş Arslan

Senarist Doğuş Arslan

Oyuncular: Emre Tetikel, Meryem Turan, Emre Karoğlu

https://youtu.be/nHxnuIXSong

 

  
Editör: TE Bilisim