KAHRAMANLAR TAKIMI




Çin'de tüm zamanların en çok hasılat elde eden animasyon filmlerinden biri olan Kahramanlar Takımı, sürgün edilen Maymun Kral'ın geri dönüş çabasını anlatıyor.

Bulunduğu her yerde gürültü patırtı çıkaran Maymun Kral sonunda yalnızlığa mahkum edilerek Beş Element Dağı'na hapsedilir ve varlığı yıllar boyu nesilden nesle anlatılan bir efsane haline gelir. Küçük kahramanımız Liu bu efsaneden en çok etkilenenlerin başında gelmektedir.

Bir gün Dağ Canavarları Liu'ın yaşadığı köye saldırırlar. Bu saldırıdan küçük bir kız çocuğunu kurtarmayı başaran Liu kaçarak Beş Element Dağı'na sığınır ve yanlışlıkla Maymun Kral'ın üzerindeki mührü çözerek onu binlerce yıllık uykusundan uyandırır. Bu arada Dağ Canavarları çoktan kahramanlarımızın peşine düşmüştür.

Tek isteği özgür kalır kalmaz evine – Çiçek ve Meyve Dağı'na - geri dönmek olan Maymun Kral bileğindeki mührün tam çözülmemiş olması üzerine istemeye istemeye Liu ve küçük kızla birlikte Şangan'a geri dönmek zorunda kalır.

https://youtu.be/-jR1yyx_bXU


SAFTİRİK GREG'İN GÜNLÜĞÜ: BENDE BU ŞANS VARKEN!




Saftirik Greg'in Günlüğü: Bende Bu Şans Varken!, Meemaw'un 90. doğum gününe katılmak için Heffley ailesinin çıktığı yolculukta, Greg'in yaşadıkları konu ediniyor.

"Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul" filminde, Meemaw'un 90. doğum gününe katılmak için Heffley ailesinin çıktığı yolculuk, tabi ki Greg'in düzenlediği video oyunları sayesinde komik bir hal alır. Tüm zamanların en çok satan kitap serilerinden birine dayanan bu ailenin ülke çapındaki macerası, Heffley'lerin unutamayacağı bir deneyim haline gelir.

https://www.youtube.com/watch?v=djq6QkT4ZK0

 

GENÇ KARL MARX




Prömiyerini Berlinale'de gerçekleştiren Genç Karl Marx, sürgünde Engels ile tanışan Karl Marx'ın hikâyesini ele alıyor.

Genç Karl Marx, karısı Jenny ile birlikte sürgüne gönderilir. 1844'te Paris'te, İngiliz proletaryasının çirkin başlangıcını çalışan, bir fabrikatörün oğlu olan Friedrich Engels ile tanışır. Narin ve nazik bir yapısı olan Engels, Marx'ın yeni dünya görüşünü oluşturan yapbozun eksik parçasını doldurur. Birlikte, sansür, polis baskınları, isyanlar ve siyasi kargaşa arasında, o güne kadar ne organize olabilmiş ne de kalıcı olabilmiş işçi hareketinin doğuşuna önderlik edeceklerdir. Bu hareket, iki parlak, küstahça cesur ve zehir gibi zeki, genç adamın önderliğinde, Rönesans'tan bu yana dünyanın şahit olduğu en sağlam teorik ve politik dönüşüme evrilecektir.

https://youtu.be/BEZQ2X2L4ec

 

AŞKIN ÇEKİMİ




One Day ve An Education filmleriyle tanınan yönetmen Lone Scherfig'in yeni filmi Aşkın Çekimi, 2. Dünya Savaşı sırasında bir propaganda filmi çekmeye çalışan bir ekibin hikâyesini anlatıyor.

2. Dünya Savaşı sırasında A.B.D ve İngiltere İstihbarat Bakanlıkları, ulusa moral aşılamak amacıyla Dunkirk Muharebesi'nde kurtarılan askerlerin hikâyesini anlatan bir film çekmektedirler. Sekreterlik pozisyonuna başvurduğunu düşünen Catrin işe alınınca, birden kendini bu filmin senaryo ekibinde bulur. Senaryo ekibinin başındaki Tom'un sayesinde savaşın tüm zorluklarına rağmen içindeki umudu ve sevgiyi keşfedecektir.

https://youtu.be/VpnD4T6useg

 

KANLI OYUN




Cameron Cairnes ile Colin Cairnes'in yönetmenliğini üstlendiği Kanlı Oyun, Scare Campaign isimli popüler şaka programında, işlerin tahmin edilemez bir noktaya gelmesiyle gelişen korku dolu olayları konu ediniyor.

Scare Campaign isimli popüler bir şaka programı, beş yıldır reytingleri alt üst etmektedir. Ancak internetle birlikte yepyeni programlar, sınırları zorlayan fikirler izleyicilerin daha çok ilgisini çekmektedir. Programın yapımcılarından Marcus, popülerliklerini yeniden kazanmak için her türlü şakayı göze almıştır. Yine bir okulda, gizli kamerayla şaka yapmak istedikleri kişi, yapımcıların hayal edemeyeceği sırlara sahiptir ve şaka uzadıkça işler hiç de istenmeyen bir yere gidecektir. Acaba bu defa, yanlış kişiye mi şaka yapmışlardır?

https://youtu.be/6G5TEVM0IeU

 

OSMANLI SUBAYI




Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem gibi isimlerin de bulunduğu Osmanlı Subayı, 1. Dünya Savaşı sırasında, Van'da tanıştığı bir Osmanlı subayına aşık olan hemşire Lillie'nin hikâyesini anlatıyor.

Lillie (Hera Hilmar) Jude (Josh Hartnett) ile tanışıp, 60 gün süren zorlu bir yolculuk ile önce İstanbul'a ardından Doğu Anadolu'ya gider. Melih Paşa ( Selçuk Yöntem ) onu İstanbul'dan yanında Türk Subay İsmail (Michiel Huisman) ile birlikte Doğu'ya yollar. Yardım götürdüğü hastanenin Başhekimi Woodruff (Sir Ben Kingsley) hastanenin de bulundukları coğrafyanın da bir kadına uygun olmadığını, geri dönmesini söyler. Komutan Halil Bey (Haluk Bilginer)'in de farklı bir gerekçeyle Lillie'nin kalmasına itirazı vardır. Ancak genç kadın tüm itirazlara rağmen savaşın eşiğindeki bölgede ve iki aşk arasında kalacaktır.

https://youtu.be/pnH7FDbUtuE

HER ŞEY MÜMKÜN




Yetkin Dikinciler ve Azra Akın'ın başrolünde yer aldığı Her Şey Mümkün, birbirine çok benzeyen iki adam üzerinden kesişen hayatların hikâyelerini konu ediniyor.

Kendi küçük dünyasında yaşayıp giden tesisatçı İbrahim, bir gün piyangodan büyük ikramiyeyi kazanır. Tüm hayatını geride bırakır ve uzun bir tatile çıkar. Otelde tanıştığı ünlü manken Pelin'le aşk yaşamaya başlar. Ancak gerçek hiç de göründüğü gibi değildir. İbrahim, ikizi kadar benzediği ünlü bir iş adamının yerine geçmiştir. Her şey yolunda giderken, Pelin ile İbrahim arasında aşk başlar... Bir yanda İbrahim'in geride bıraktıkları, bir yanda zenginlerin dünyasının oyunları... Mafyanın, ihanetin, kumpasın ve magazin dünyasının karmaşası içinde, kadınlar ipleri ele alır.

https://youtu.be/tAICoSuQUlQ

 

NEW YORK MASALI




New York'ta çekilen romantik komedi New York Masalı, radikal kararlar alan Deniz ile intihara meyilli Kerem'in hikâyesini anlatıyor.

Genç ve başarılı iş kadını Deniz'in geçirdiği ölümcül kaza sonrası, hayatında radikal değişiklikler yapmasıyla başlıyor. İşinden, nişanlısı ve evinden ayrılıp, mutluluğu arayan Deniz'in kaderi, intihara teşebbüs eden Kerem'i kurtarmasıyla bir kez daha değişiyor. Kerem'i vazgeçirmek için ona yedi gün içinde hayatın yaşanmaya değer olduğunu kanıtlamaya çalışan Deniz, bir yandan Kerem'in sorunlarını çözerken, diğer yandan kendilerini köşe bucak takip eden, takıntılı eski nişanlısından kaçmaya çalışır. Yedi günlük süre dolarken Deniz, verdiği sözü tutmaktan çok, Kerem'e karşı olan duygularının değişmesinden ve gerçek aşkı bulmasından korkmaya başlar.

https://youtu.be/xaarYyLBghE

 

BAHTİYAR BAHTIKARA




Ergin Yılmazer'in yönetmenliğini üstlendiği komedi filmi Bahtiyar Bahtıkara'nın başrollerinde Kadir Çöpdemir ve Yeşim Salkım yer alıyor.

Bahtiyar Hoca, annesi yüzünden 36 kez 'evlenememiş' bir garip medyumdur. Fakat Bahtiyar Hoca, kaderine ve annesine karşı gelip, yeğenlerinin açtığı türlü sorunlara da rağmen, köye yeni taşınan, daha önce başından 2 başarısız evlilik geçen Pakize ile evlenmeyi kafaya koyacaktır.

https://youtu.be/KkbUVG8QQyE

 

HIZLI VE TÜPLÜ




Yusuf Güven'in yönetmenliğini üstlendiği Hızlı ve Tüplü, modifiye araç özlemini gidermeye çalışan iki gencin hikâyesini anlatıyor.

Gökhan ve Metin ustalarının izinden giden, çalışkan tamirci çıraklarıdır. Hayallerini süsleyen Şahin marka arabayı almak için paralarını birleştirmeye karar verirler. Kayserili galericiden buldukları sarı renkli Şahin istedikleri gibidir. Nihayet hayallerindeki arabayı alırlar ve modifiye yapmaya karar verirler. Ustalarının yardımı ile başlayan komik ve aksiyon dolu hayatları, karşılarına çıkan Kayserili Galerici, Lastikçi Emin ve güçlü rakipleri Tansu ile daha da bir renklenecektir.

https://youtu.be/T1qzUyoB55E