KOĞUŞ AKADEMİSİ



Tolga Baş’ın yönettiği ve Pascal Nouma, Arzu Yanardağ, Salih Kalyon ile Çetin Altay’ın oynadığı Koğuş Akademisi, 17 Mayıs 2013’de Pinema Film dağıtımıyla Kelebek Film Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.
“Tek Maç” Erdem, korsan film satıcısı Settar, kapkaççı Şahin, boyacı Nadir, Bekir Ali, Levent ve Genco çeşitli suçlardan dolayı tutuklanmış ve aynı koğuşa düşmüşlerdir. Her biri kendine has eğlenceli karakterlere sahip olan bu mahkûmlar, hapishaneye yeni atanan güzel ve seksi Müdire Kâmuran’ın çeşitli plânları ve vereceği emir ile koğuşta bir tiyatro oyunu sergilemek zorunda kalacaklardır. Farkında olmadan ortak bir payda etrafında toplanan mahkûmlar, aslında kendi sonlarının başlangıcını yazacaklardır.

http://youtu.be/NjN39Q356y0


KORKU HİKÂYELERİ



Jung Bum Shik, Lim Dae Woong, Hong Ji Young ile Kim Gok’un yönettiği ve Kim Hyeon Soo, Noh Kang Min, Zin Tai Hyun ile Choi Yoon Young’un oynadığı Korku Hikâyeleri (Horror Stories), 17 Mayıs 2013’de Medyavizyon Film dağıtımıyla Mir Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.
Liseli bir genç kız, yabancı bir yerde eli kolu bağlı olarak uyanır. Dehşetle etrafına bakınır ve hiç tanımadığı genç bir adam tarafından kaçırılmış olduğunu görür. Adam yavaşça ona yaklaşırken, genç kızın yaşadığı korku giderek artar. Genç kız, zaman kazanabilmek için ona “Korku Hikâyeleri” anlatmaya başlar.

http://youtu.be/ceIOmPnqiT4



BEN VE SEN



Bernardo Bertolucci’nin yönettiği ve Tea Falco, Jacopo Olmo Antinori, Sonia Bergamasco ile Veronica Lazar’ın oynadığı Ben ve Sen (Io e Te - Me & You), 17 Mayıs 2013’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
14 yaşındaki Lorenzo, okuldan nefret eden, ailesiyle arası bozuk bir gençtir. Ailesine tatile gideceğini söyleyerek evlerinin bodrumuna gizlenen Lorenzo’nun plânları üvey kız kardeşinin yanına gelişiyle bozulur. Olivia güzeldir, dengesizdir, Lorenzo’dan bile tuhaftır. Birlikte, keder saçan bir dünyaya karşı yan yana durmayı öğrenirler.

http://youtu.be/KDWGv--ZCBc



UMUT ÜZÜMLERİ



Tunç Okan’ın yönettiği ve Yetkin Dikinciler, Ahmet Mekin, Saadet Işıl Aksoy ile Barış Koçak’ın oynadığı Umut Üzümleri, 17 Mayıs 2013′de Medyavizyon Film dağıtımıyla Rönesans Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Fransa’dan genç bir ikinci kuşak Türk, Romanya’nın doğusundaki küçük bir Kırım Tatar azınlık köyüne öğretmen olarak gönderilir. Köylülere ipotek karşılığı borç vermiş olan Rumen toptancı, köyün bulunduğu bölgeye, büyük bir yerleşim yeri kurmak istemektedir. Köylülerin bu plânı bozmak için tek umudu, köyün toprakları üzerinde bir bağ kurmaktır. Bu projenin başını çeken köyün yaşlı muhtarına öğretmen ve de onun genç gelini destek olur.

http://youtu.be/HlMHXV1XLL8



GÜZELLİĞİN ON PAR’ ETMEZ



Hüseyin Tabak’ın yönettiği ve Orhan Yıldırım, Lale Yavaş, Abdülkadir Tuncer ile Nazmi Kırık’ın oynadığı Güzelliğin On Par’ Etmez, 17 Mayıs 2013′de Özen Film tarafından vizyona çıkarılıyor.
Oniki yaşındaki Veysel ve ailesi ülkelerini terk etmek zorunda kalırlar. Yeni bir hayata başlayacakları Avusturya’ya göç eden aile buradaki yaşam dinamiklerine ayak uydurmakta bir hayli zorlanırlar. Bu yeni ülke, yeni dil ve yeni kültür özellikle küçük Veysel için büyük sıkıntılar doğurur. Veysel’in hayattaki tek umudu ve hayali sınıfındaki Ana’ya aşkını ilân edip ondan da aynı karşılığı görebilmektir. Sürekli Ana’nın hayalleriyle yaşan genç çocuk Cem isimli orta yaşlı komşusuyla tanışınca harekete geçecek, hayallerinin gerçek sonuçlarını en saf haliyle tecrübe edecektir.

http://youtu.be/PuC6DGgagw4


MUHTEŞEM GATSBY



Baz Luhrmann’ın yönettiği ve Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan ile Isla Fisher’ın oynadığı Muhteşem Gatsby (The Great Gatsby), 17 Mayıs 2013’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.
1922 senesi baharı, ahlâki değerlerin çöktüğü, kaçakçıların ve yükselen hisse senetlerinin dönemi. Nick, kuzeni Daisy ve onun kocası Tom Buchanan sayesinde gizemli milyoner Jay Gatsby’e komşu olur. Nick artık zengin insanların aşk ve entrika ile dolu hayatlarına girmiştir. Nick bu hayata şahit oldukça imkânsız aşk ve trajedilerle dolu bir hikâyeyi kaleme alır.

http://youtu.be/sN183rJltNM

 

DÖRTLÜ



Usta aktör Dustin Hoffman'ın ilk kez yönetmen koltuğunda oturduğu "Dörtlü"nün senaryosunu, Ronald Harwood kendi tiyatro oyunundan uyarladı.

Başrollerinde Michael Gambon, Maggie Smith, Billy Connolly, Michael Byrne ve Tom Courtenay'ın yer aldığı filmin konusu şöyle:

Cissy, Reginald ve Wilfred, emekli müzisyenler için tahsis edilen konforlu bir evde yaşamaktadırlar. Her yılın 10 Ekim tarihinde Giuseppe Verdi'nin doğum gününü kutlamak için bir konser düzenlenir ve bağış toplanır. Üç müzisyen de bu etkinliğe katılmaktadır. Konser, senenin en önemli olayıdır ve herkes sabırsızlıkla bu günü beklemektedir. Fakat bu yıl bir değişiklik söz konusudur. Bir zamanlar Reginald ile evli olan Jean isimli müzisyen de bu eve taşınır ve böylece tüm dengeler altüst olur. Halen daha genç ve önemli olduğu zamanlardaki gibi davranan Jean, şarkı söylemeyi de ısrarla reddetmektedir. Geçmişteki güzel hatıralarının yerini alan üzücü ve hüzünlü anılar, senenin en önemli olayının başarısını da gölgelemek üzeredir.

 

http://youtu.be/voggdUXaZ6I

 



HERKES ÖLECEK




"Dehşet Treni"nin yönetmeni Ryuhei Kitamura'nın yeni filmi "Herkes Ölecek"in ilk gösterimi, Toronto Film Festivali'nde yapıldı.

Senaryosunu David Cohen'in kaleme aldığı korku-gerilim türündeki filmde, Luke Evans, Adelaide Clemens ve Derek Magyar izleyici karşısına çıkıyor. Filmde, bir çetenin, seyahate çıkan zengin bir çifti kaçırmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor.

 

http://youtu.be/wcsZ_TTJ_-g

 

 

ÇILGIN DOĞUM GÜNÜ




Scott Moore ve Jon Lucas'ın senaryosunu yazıp yönettiği komedi türündeki "Çılgın Doğum Günü"nün başrollerini, Justin Chon, Jonathan Keltz, François Chau, Sarah Wright ve Miles Teller üstleniyor.

İyi başlayıp kötüye giden bir yetişkinliğe geçiş doğum günü partisini anlatan filmin konusu şu şekilde:

"Jeff Chang her zaman yapması gerekeni yapan çalışkan bir üniversite öğrencisidir. Fakat arkadaşları Casey ve Miller 21. yaş günü için onu ziyarete gelince her şey değişir. Jeff Chang , hayatını değiştirmek için yapmak istediği her şeyi yapmaya başlar, hem de ertesi sabah onun için çok önemli bir işi olmasına rağmen..."

 

http://youtu.be/0WJWM4dk3Zs

 

 

Editör: TE Bilisim