Yeni karara göre, 29 yaşını tamamlamış üniversite öğrencilerinin ders kayıtları bundan sonra yenilenebilecek. Ancak bu durum beraberinde askerlik sorununu da getiriyor. 

YÖK, üniversitelere yolladığı yazıda 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 35. Maddesi’nin ‘C’ fıkrasına atıfta bulunarak, 29 yaşını tamamlayan öğrencilerin ders kayıtlarının yenilenmesi için bir engel bulunmadığını ancak 29 yaşını tamamlayan öğrencilerin askerlik tecil işlemlerinin hiçbir şekilde yapılmayacağını bildirmesi üniversiteye dönüş yapma umudundaki öğrencilerde hayal kırıklığı yarattı.


Yeni kararla yeniden okuma hakkını kazanan 29 yaş sınırını geçen binlerce üniversite öğrencisinin yeni eğitim öğretim yılında ders kayıtları yenilenebilirken 
1111 sayılı Askerlik Kanunu gereği tecil işlemi yapılmayan binlerce öğrenci yoklama kaçağı sayılacağı için asker kaçağı durumuna düşecek.

29 yaşını tamamlayan öğrencilerin ders kaydı yapılsa bile askerlik tecil işlemi yapılamayacak olması 29 yaşını tamamlayan binlerce öğrencinin asker kaçağı olarak üniversite eğitimine devam etmesi karmaşasını yaratacak.


Editör: TE Bilisim