Xaver kasırgası olarak adlandırılan ve Avrupa'yı kasıp kavuran yağmur, kar ve soğuk dalgasının bugünden itibaren Türkiye'yi de etkileyeceğini duyuran Meteoroloji, sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşeceğini belirtti.

İstanbul'da beklenen kar Kartal'ın yüksek kesimlerinde yüzünü gösterip Aydos Tepesi'ni beyazlaştırırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti. 2 binin üzerindeki personeliyle göreve hazır olan Belediye ekipleri kar yağışına karşı yol kenarına tonlarca tuz döküp Zincirlikuyu'da kar araçlarını bekletirken Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  ani sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kuzeybatı kesimlerdeki yağışların, öğle saatlerinden itibaren karayel fırtınası ve ani sıcaklık düşüşü ile kar yağışına dönüşeceği belirten Meteoroloji, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Bolu, Bursa ve Bilecik illeri başta olmak üzere Batı Karadeniz ve Marmara'nın doğusunda yer yer yoğun kar yağışı görüleceği kaydedildi. Ayrıca gece saatlerinden itibaren Bitlis, Muş, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde kar yağışının etkisini artıracağı tahmininde bulundu.
Editör: TE Bilisim