Özel Haber

Medyadoktoru Yapım firması tarafından Pera Palace Hotel Jumeirah'ta 10 Ocak 2014'te düzenlenecek İstanbul Medeniyetler Defilesi'ndeki kreasyon, 3 dine uyarlanacak  
Defilenin koordinatörü Karataş: "Proje, Medeniyetler İttifakı...

Üç semavi dine ait renkler ve çizgiler İstanbul'da sergilenecek.

Bu yıl ilki düzenlenecek İstanbul Medeniyetler Defilesi, 10 Ocak 2014'te Pera Palace Hotel Jumeirah'ta gerçekleştirilecek.

Defilenin, proje sahipliğini Medyadoktoru yapım firması, üstlendi.

Defilenin koordinatörü Selçuk Karataş, , proje üzerinde yaklaşık 8 aydır çalışıldığını söyledi. 

Karataş, defile için, Müslümanların, Hıristiyanların ve Yahudilerin bir arada yaşadıkları bir kent olarak İstanbul'u tercih ettiklerini belirtti.

Selçuk Karataş, "Proje, Medeniyetler İttifakı düşüncesiyle ortaya çıktı. Üç dinin kıyafetleriyle, örf ve adetleriyle, mensuplarıyla bir arada yaşadıkları ve yaşayabilecekleri vurgulanacak" diye konuştu.

Bir dini temsil eden kıyafetlerin sadece din adamlarına ait olmadığını, o din mensuplarını da kapsadığını anlatan Karataş, defilede kurul tarafından belirlenen 10'u yabancı 20 modelin görev alacağını bildirdi.

Karataş, davetliler arasında üç dini temsilen din adamlarının da yer alacağını kaydetti.

Projeyle ilgili Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ile özel kurum ve kuruluşların bilgilendirildiğini belirten Karataş, defilenin 10 Ocak 2014'te Pera Palace Hotel Jumeirah'ta düzenleneceğini söyledi.

Karataş, defilenin, diğer bazı kentlerin yanı sıra yurt dışında da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

"Koleksiyonda 61 parça var"

Defilede yer alan kreasyonu tasarlayan modacı Muammer Ketenci de medeniyetler üzerinde çalışan bir modacı olduğunu belirterek, koleksiyonun çeşitli kültür ve medeniyetlerden izler taşıdığını kaydetti.

Ketenci, üç semavi dinin değerlerinin ve kültürünün bir arada yaşadığı kent olması itibarıyla ilk defilenin İstanbul'da düzenleneceğini ifade etti.

Koleksiyonu 61 parça olarak hazırladığını anlatan Ketenci, İstanbul'a atfedilen parça dışında, Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudilerin kullandıkları renklerin ön plana çıkacağın kaydetti.

Ketenci, koleksiyonda inanç gruplarının geçmişteki ve günümüzdeki motiflerinin, renk çizgilerinin ve izlerinin bir arada olacağını dile getirerek, ağırlıklı olarak siyah, beyaz, kırmızı ve karma renklere yer verildiğini kaydetti. 

Muammer Ketenci, defilenin yapılacağı yerde, semavi din mensuplarının da bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, podyumda herkesin kendi dininin kıyafetlerini ve objelerini görebileceğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Medyadoktoru

Editör: TE Bilisim