TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Türk Gençliği, Türk Milleti bir özgürlük destanı, bir yurtseverlik destanı yazdı. AKP iktidarı bunun karşısında zorbalığını devreye sokarak, bir polis saldırısıyla halkı susturma gayreti içerisine girdi. Hiçbir zaman zulme, zorbalığa boyun eğmeyen Türk milleti yine ayakta olduğunu gösterdi. Ve şunu belirtmeliyiz ki bu gösterilere polis müdahalesi yapılmıyor, yapılan şey polis saldırısıdır. Halka yönelik bir şiddet uygulanmaktadır. Bunun karşısındayız, her zaman da karşısında olmaya, halka yönelik her türlü saldırının karşısında göğsümüzü siper etmeye gençlik olarak hazır olduğumuzu bir kere daha ilan ederek açıklamamıza başlıyoruz" diyerek sözlerine başladı. Bu sırada parkta bulunan yurttaşlar tarafından "Her yer Taksim Her Yer Direniş" sloganları atıldı.

 

Direnişin, yalnızca Türkiye'yi değil tüm dünyayı ayağa kaldırdığını vurgulayan Çağdaş Cengiz, "Yalnızca Türkiye'de değil, tüm dünyada Türkler, 20. yüzyılın başında nasıl emperyalizme karşı verilen ilk Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda birliğini kardeşliğini dayanışmasını bütün dünyaya gösterdiyse 21. yüzyılın başında yine aynı duygularla, tek yumruk olduğunu gösterdi" diyerek sözlerine devam etti. AKP iktidarının zorbalığı ve gerçek anlamda apaçık bir faşizmi uygulamaya soktuğunu belirten Çağdaş Cengiz, "Bunun neticesinde bildiğiniz gibi dört tane şehidimiz var. Bunların hepsinin acısının ne kadar büyük olduğunu Tayyip Erdoğanlar anlayamaz ama biz içimizde hissediyoruz. Bu zorbalığın karşısında her zaman dimdik ayakta duracağız." diyerek gençliğin ve halk kitlelerinin, yılmadan bu mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

 

Cengiz, yapılan gözaltılarda Çarşı grubunun da hedef alındığını belirterek, "Bizler de Çarşı grubuna destek olmak amacıyla Abbasağa Parkı'nda buluştuk. Çarşı'nın halkın tarafında olduğunu biliyoruz, nükleer santrale karşı verdiği mücadeleyi de, Kızılay'a ikibin beş yüz ünite kan verdiğini de, zorbalığın karşısında nasıl ayakta durduğunu, halka yönelik saldırıya karşı nasıl siper olduğunu da gördük. Biz de Türkiye Gençlik Birliği olarak aynı görevi yapıyoruz" dedi ve TGB ile Çarşı grubunun dayanışma içerisinde olduğunu ve onlara yönelik saldırının halka yönelik bir saldırı olduğunu belirtti.

 

"Çarşı grubu son anda sokaktaki eylemlerle ilgili daha hassas davranma kararı almış, saygıyla karşılıyoruz, ama biz biliyoruz ki Beşiktaş'taki tüm yurtseverler halka siper olacaktır, mücadelenin içinde olacaktır. Bu mücadelenin içinde bulunan bütün gençlik örgütleriyle, bütün taraftar gruplarıyla ve halkla birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz, bu zorbalığın üstesinden hep beraber geleceğiz" diyerek ve gözaltında bulunan çarşı kurucularına selam göndererek sözlerine son verdi. "Çarşı'ya Selam Direnişe Devam" sloganları ve alkışlar eşliğinde basın açıklaması sona erdi.

 

TGB Basın Bürosu
Editör: TE Bilisim