24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli bildiri ve etkinlikle kutlanırken öğretmenlere  'Bizler bu uğurda yalnızca 24 Kasımlarda değil, yılın 365 günü 6 saati sizlerle olacağız.' diyerek seslenen TGB'den de öğretmenlere mektup geldi. Tüm öğretmenlerimize samimiyet dolu 24 Kasımlar dileyen TGB'nin mektubu şöyle: Çok Değerli Öğretmenim, Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Her sene olduğu gibi bu yıl da akşam haberlerinde, ertesi gün gazetelerinde göreceğiz. Gençliğin geleceğini, milletin emeğini çalan riyakarlar, patlayan flaşlar karşısında toz pembe tablolar çizecekler; yaşanan onlarca sorunu görmezden gelecekler. Kimi televizyon kanalları vicdanlara oynayan bir iki haberden sonra yine güllük gülistanlık ülkemizi gösterecekler. Görüyoruz. 4+4+4 gerici eğitim sisteminin uygulamalarıyla ve seçmeli ders oyunlarıyla okullarımıza imam hatip formatı yüklenirken on binlerce öğretmenimiz norm fazlası olarak mağdur ediliyor. Hurafeye dayalı gerici eğitim okullara dayatılarak bilim yaka paça kapı dışarı ediliyor. Bilimsel eğitimi savunan öğretmenlerimize davalar açılıyor, sürgünler veriliyor. Üzerlerinde çalıştıkları yeni yasalarda yer alan bireysel performans sistemi vb. uygulamalarla eğitim metalaştırılıyor. Nitelikli bir eğitim için ülkemizin neredeyse her yerinde ihtiyaç olmasına rağmen,yüzbinlerce öğretmenimiz hala atama bekliyor; sistem tuzağı olan dershanelerde ücretli kölelik yapmaya, çoğu zaman meslek dışı çalışmaya mahkum ediliyor. İhbar hatlarıyla hepimizin daha çocukluktan itibaren hayalini kurduğu öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılıyor. Bütün bu sorunlar paralelinde eğitim ve öğretimde birliği, bilimselliği getiren; halkımızı özgürleştiren Cumhuriyet'in tüm değerleri hayasızca yok ediliyor.

Herşeyin farkındayız. Yukarıda bahsi geçen sorunlar bizim de sorunlarımızdır. Akıl ve vicdan sahibi gençler olarak bu durumu kabullenmiyoruz. Emperyalizm destekli gericiliğin okullarımızı medreseleştirmesine ve eğitimi metalaştırmasına izin vermeyeceğiz. Geleceğimizi şeyhlerin, dervişlerin iki dudağı arasına bırakmayacağız. Değerli Öğretmenim, Aydınlık bir Türkiye uğruna verdiğiniz her mücadele bizim de mücadelemizdir. Bizler bu uğurda yalnızca 24 Kasımlarda değil, yılın 365 günü 6 saati sizlerle olacağız. Siz çok değerli öğretmenlerimizin bilimsel,parasız, laik eğitim mücadelemizde bizlerin arkasında olduğunu biliyoruz.

Başta Ataması Yapılmayan Öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize samimiyet dolu 24 Kasımlar diliyoruz. Badem bıyıklıların saltanatını yıkarak özlem duyduğumuz günlere birlikte kavuşacağız. TGB'li Liseliler
Editör: TE Bilisim