Birbirinden renkli İstanbul resimleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e duyduğu hayranlıkla yaptığı Atatürk temalı eserleri ile sanatseverlerin yakından tanıdığı İngiliz ressam Ned Pamphilon; 19 Mayıs için farklı bir orijinal tabloya daha imza attı. 

Orijinal Boyutları 91cmx152cm ebatlarında olan Samsun Heykeli tablosunu; yaptığı bir araştırma sırasında gördüğü Samsun Heykeli’nden esinlenerek resmeden Pamphilon; Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş uygarlık yoluna çıkartmak istediği Türkiye Cumhuriyet’i için Anadolu’ya geçişinin ve azminin simgesi olarak bu eseri bizzat kendisi için resmettiğini açıkladı. 

Ned Pamphilon : Atatürk; geleceğin vizyonunu gençlere miras bırakarak kurduğu Türkiye Cumhuriyet’inin her daim genç kalmasını sağlayan eşsiz bir lider olarak tarih sahnesindeki yerini aldı. 






Ned Pamphilon, vizyonu ve düşüncelerinden çok etkilendiği Mustafa Kemal Atatürk’ün; geleceğin vizyonunu gençlere miras bırakarak kurduğu Türkiye Cumhuriyet’inin her daim genç kalmasını sağlayan eşsiz bir lider olarak tarih sahnesindeki yerini aldığını ifade etti.

Ned Pamphilon Ertuğrul Fırkateyni kazasının 125. yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın misafiri olarak bir dizi etkinliğe katılmak üzere Japonya’ya hareket etmeye hazırlanıyor, TSK’nın her kademesinde kendisine verilen anlamlı desteklerden oldukça etkilenen sanatçı, Mustafa Kemal’in “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” veciz sözünün 
anlamlı bir şekilde yaşatıldığını belirtiyor. 2015 sonuna kadar Türkiye’yle ilgili pek çok özel projeyi gündemine alan Ned Pamphilon, İstanbul1881 markasıyla, İstanbul’u ve Mustafa Kemal Atatürk’ü dünyaya tanıtmaya devam edecek. 

Geçtiğimiz 10 Kasım’da Palladium AVM’de 24 Saatte canlı Atatürk tablosunu resmeden sanatçı Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve İstanbul Deniz Müzesi ile ortak sanat çalışmalarını gerçekleştirdi. 23 Nisan 2015 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Küçük Ressamlar Anıtkabir’de etkinliğini düzenleyen Pamphilon, uluslararası 2 farklı proje ile ilgili araştırma çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor.