Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakanın 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın erkek ve kız öğrencilerin bir arada yaşadığı evlere yönelik "gerekirse düzenleme yaparız" açıklamasını talimat olarak algılandığını söyleyen Vali Coş, vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendireceklerini kaydetti.

Adana'da, huzuru sağlamak için çalışıldığını belirten Vali Coş, bu konuda bütün kurumların üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyleyerek ayrıntılar üstünde değerlendirmeler yapıldığını dile getirdi.

Bu konudaki çalışmaların zaten devam ettiğini vurgulayan Adana Valisi, genel ahlakın korunmasının da kendi görevleri dahilinde olduğunun altını çizerek görüşlerini şu sözlerle paylaştı:

"Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda gerekli çalışmalar tabii ki yapılıyor. Açıklamaları da bizim için çalışmaları gözden geçirme konusunda vesile olmuştur. Vatandaşlarımızın bu konudaki rahatsızlıkları, şikayetleri ve intikal eden olumsuzlukları var.


Muhakkak ki değerlendirilir ve yasal gereği yapılır. Vatandaşlarımızın memnuniyeti esastır. Tabii ki genel ahlakın korunması da devlete ait görevler arasındadır. Bu manada vatandaşımızın hassasiyetleri, gençliğin korunması, gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması Anayasa ile devlete verilmiş görevler arasındadır. Bu bağlamda devlet de üzerine düşen görevi bütün kurum ve kuruluşları ile yapacaktır. Valiliğimiz de bütün kurum ve kuruluşları ile üzerine düşen görevi yapmaktadır." 


Editör: TE Bilisim