“Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi”   kapsamında Esenlerli gençlere psikoloji konusunda seminer veren Uzman Psikolog Yücel Sözer, “Öfke kalıtsal bir özellik değil, düzeltilebilir bir olgudur” dedi. 

Esenler Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü’nün İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hayata geçirdiği “Esenlerli Gençlerin Yaratıcı Sinemayı Esas Alan Kültürel, Sosyal ve Yerel Kalkınma Modeli Projesi”   kapsamında Uzman Psikolog Yücel Sözer, eğitim alan öğrencilere psikoloji semineri verdi.

 Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere; genç oyuncu ve yapımcı adaylarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. “Toplumsal şiddet ve Sinirlilik” konusunda öğrencileri aydınlatan Uzman Psikolog Yücel Sözer, “Dünyada hiçbir insan olumlu ya da olumsuz hiçbir şeye karşı duyarsız değildir. İnsan bir şekilde kendini ve ruhunu deşarj etmek zorunda ancak bu deşarj esnasında karşı tarafı  kırmadan ve  incitmeden yapmalı” diyerek söze başladı.  

SİZİ KIRANLARA HAYAT DERSİ VERİN

Genç öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Sözer, şunları kaydetti:
“Siz genç ve yetenekli öğrencilerimiz ilerleyen yıllar içerisinde birçoğunuz ülke yönetiminde birçoğunuz yerel yönetimlerde ya da toplumun farklı alanlarında halka, insanlara hizmet verecek  kişilersiniz. Sinirli ve asabi bir yönetici ne kadara başarılı olur? Bence başarı şansı var ama devamlılık şansı azdır. Ülkemizin birçok iş adamına bakın, çok hırslı ve zengin hırs belli bir yere kadar tamam ama kırıcı olmadan, incitmeden insan idare etmek farklı, bu iş adamlarımız hırs ile hoşgörüyü aynı anda taşıyan şahsiyetler. Ben de sizden hem hırslı, hem hoşgörülü, hem de çalışkan birer birey olmanızı bekliyorum. Sizi kıranlara hayat dersi vermelisiniz. Onlara yaptıkları şeyin yanlış olduğunu örnekleriyle anlatıp, onları aile ve yaşadıkları topluma adapte etmek sizlere düşer. Öfke kalıtsal bir özellik değil, düzeltilebilir bir olgudur.” 

Sözer, seminerin ardından dinleyenlerden gelen soruları da cevaplandırdı.

 

Editör: TE Bilisim