CİSED ONURSAL BAŞKANI DR. A. CEM KEÇE: “VAMIK VOLKAN 23 – 24 HAZİRAN 2012’DE ANKARA’DA!”

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED)’in daveti üzerine, 40'tan fazla kitabı olan, dünya barışı için 1979 yılından bu yana çalışmalar yapan ve Nobel Barış Ödülü`ne aday gösterilen Psikoanalist ve Psikiyatrist Prof. Dr. Vamık Volkan, eşsiz birikimlerini, değerli bilgi ve deneyimlerini, Ankara’da yapılacak Psikanalitik Psikoterapi Seminerinde Ruh Sağlığı Profesyonelleri ile paylaşacak.

VAMIK VOLKAN 23 – 24 HAZİRAN 2012’DE ANKARA’DA!

Psikanalitik Psikoterapi Semineri’ne eğitim ve öğretim amaçlı olarak sadece ruh sağlığı profesyonellerinin ve haber amaçlı olarak medya mensuplarının katılabileceğini ifade eden CİSED Onursal Başkanı Dr. A. Cem Keçe; seminerin 23–24 Haziran 2012tarihlerinde Ankara’da yapılacağını belirtti ve şöyle devam etti: “CİSED’in amacı, ülkemiz insanının kültürel, geleneksel ve yerel yapısına uygun psikoterapi teknik ve yaklaşımlarının belirlenmesi, dünya uygulamalarının geçerlilik ve güvenirliğinin saptanması, psikoterapi uygulamalarının yasal altyapısının oluşturulması için savunuculuk ve iletişim ağı çalışmalarının yürütülmesi, ruh sağlığı profesyonellerinin uygulama bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine destek olunmasıdır. Bu amaçla psikolojik sorunların tedavisi ile ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların psikoterapi bilgi ve becerilerini geliştirmesine yönelik eğitim çalışmalarına destek olması için Prof. Dr. Vamık Volkan’ı davet ettik.” dedi.

6 ADIMDA BORDERLİNE KİŞİLİK ORGANİZASYONUN TEDAVİSİ MÜMKÜN

Seminerde katılımcıların 6 adımda borderline kişilik organizasyonunun tedavisi ve psikanalitik psikoterapi olgu sunumları üzerinden, borderline kişilik organizasyonu ile ilgili klinik gözlemler ve teorik yaklaşımlar, psikoza eğilimli borderline hastalarda neler yapılabileceği, terapistlerin teröpatik gerilemeleri ve karşıaktarımları, formülasyon ve tedavi süreçleri hakkında bilgi sahibi olacaklarını ifade eden CİSED Genel Başkanı Doç. Dr. Cebrail Kısa; “Prof. Dr. Vamık D. Volkan’ın Six Steps in the Treatment of Borderline Personality Disorders adlı kitabında yer alan bilgiler ve olgu sunumlarıyla zenginleştirilmiş psikanalitik psikoterapi semineri sizleri bekliyor.” dedi.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİLDİ…

Dünya barışı için 1979 yılından bu yana çalışmalar yapan Prof. Dr. Vamık Volkan Kıbrıs’ta Lefkoşa’da doğdu ve tıp eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladıktan sonra ABD’ye yerleştiğini ifade eden CİSED Genel Sekreteri Psikolog Serap Güngör; “Kırk dokuz kitabın yazarı veya editörü olan ve dört yüzü aşkın bilimsel makale yayınlayan Prof. Dr. Vamık Volkan 2005, 2006, 2007 ve 2008’de ortaya koyduğu psikopolitik teoriler ve dünyanın problemli birçok yerinde barış için yaptığı çalışmalar nedeniyleNobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmiştir.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim