9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te PKK üyesi Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, ve Fidan Doğan öldürülmesiyle ilgili olarak ortaya çıkan ses kayıtlarının ardından gündeme getirilen iddialar MİT tarafından yalanlandı.

Ses kayıtlarındaki konuşmaların, cinayetlerden sorumlu tutulan Ömer Güney'e ait olduğu ve Güney'in MİT ile bazı görüşmeler yaptığı iddiasının medya kuruluşlarında yer almasının ardından ses kahyıtlarını incelemeye alan MİT'ten bir açıklama geldi.

Açıklama şöyle:

"Söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol üstlenen teşkilatımızı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hale getirmeye yönelik bir operasyon olduğu değerlendirilmektedir.

Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, ve Fidan Doğan cinayetleriyle teşkilatımızın kesinlikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte söz konusu iddialar ile ilgili iç bünyemizde gerekli idari soruşturma başlatılmıştır.

Teşkilatımız 2937 sayılı yasa ile kendisine verilen görevi kanunlar çerçevesinde yerine getirmekte olup, bundan sonra da görevini bu çerçevede sürdürmeye kararlılıkla devam edecektir."

Editör: TE Bilisim