Sağlıkta Umut Vakfı (SUVAK), Malatya Valiliği, Sağlık Bakanlığı Ulusal Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliği’nin destekleriyle gerçekleştirilen “Dumansız Aileler” projesi Malatya’da başladı.

“Dumansız Aileler” projesiyle, gençler aracılığı ile akranlarına, öğretmenlerine, ebeveynlere ve özellikle de annelere ulaşmak ve sigara kullanımını mümkün olan en düşük seviyeye indirmek amaçlanıyor.

Etkinliğe destek veren Malatya Valisi Doç. Dr. Mehmet Ulvi Saran sigarayla mücadele konusunda son yıllarda gelişme kaydedildiğine değinerek sigarasız ve sağlıklı hayatı destekleme vizyonlarını şöyle açıkladı: “Birçok ölümcül hastalığın en büyük etkeni olan sigara bağımlılığı ile mücadele için ülkemizde uzun yıllardır bilinçlendirme çalışmaları yürütülmektedir. Devletimizin çalışmaları doğrultusunda, toplumumuzda sigara konusunda giderek artan bilincin ve sigaradan kurtulmaya duyulan ihtiyacın gün geçtikçe artığını gözlemliyoruz. Böyle projelerin çoğalarak ülke çapında yayılmasını ve destek bulmasını diliyoruz.”

HÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, tütün mücadelesi için Hacettepe Üniversitesi Kanser Enstitüsü bünyesinde Tütün Kontrol, Eğitim, Araştırma ve Vergilendirme Merkezi kurduklarını, ülkemizin tütün kontrol mücadelesinde Hacettepe Üniversitesi’nin her zaman yol gösterici bir rol oynayacağını bildirdi.

Sağlıkta Umut Vakfı (SUVAK) Proje Yürütücüsü Dr. Nejat Özgül ise şunları söyledi: “Sağlıkta Umut Vakfı (SUVAK) olarak Malatya Valiliği, T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliği ile birlikte çalışmaktan ve bu projenin yürütücüsü olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sigarasız ve sağlıklı bir yaşamı destekleyen benzer projelerin her zaman destekçisi ve çözüm ortağı olduğumuzu ve olmaya da devam edeceğimizi söylemek istiyorum. ”

Editör: TE Bilisim