19 yıl sonra Dünyayı bir kez daha İstanbul’dan salladı…

Dünyaca ünlü Amerikalı pop şarkıcısı Madonna, düzenlenen Dünya Turnesi kapsamında İstanbul’da verdiği konserle yine gündeme oturmayı başardı. Medya Takip Ajansı Interpress’in, Madonna’nın 19 yıl sonra ülkemizde verdiği konseri mercek altına aldığı araştırmada, bir haftada yazılı ve görsel medyada ünlü şarkıcı hakkında toplam 820 haberin yayınlandığı ortaya çıktı.

 Türkiye’ye sevgilisiyle birlikte ayak bastığı andan, 55 bin kişinin doldurduğu Türk Telekom Arena’daki konseri sonrasına kadar medyanın gözünü üstünden ayrılmadığı Madonna’nın, ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergide toplam 413 haberi yayınlandı. Madonna’nın ülkemizdeki konseri köşe yazarlarının da ilgisini çekerken, ünlü yazarlar köşelerinde 101 kez Madonna’dan bahsettiler.

 

TV’lerde Madonna’ya büyük ilgi gösterdi

Her hareketi olay olan, medyanın sürekli gözünün üstünde olduğu ünlü şarkıcı Madonna’nın ülkemizde verdiği konser yazılı basının yanı sıra ekrandaki haberlerde de geniş yer aldı. Interpress’in 40’ı aşkın kanalı kapsayan incelemesinde, geçen bir haftalık sürede ekranda gün boyu yayınlanan haber kuşaklarında toplam 306 kez konuşulduğu ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim