BELLFLOWER - ARIZA AŞK

Arıza Aşk zamanlarını ateşli aygıtlarla haşır neşir geçiren iki arkadaşın aşkla başlayıp karabasana dönüşen hikayelerini anlatıyor. Woodraw ve Aiden, pek yakında kıyametin kopacağını ve böylelikle de hayali çeteleri Mother Medusa'nın yolunun açılacağını ümit etmektedir. Bu Mad Maxvari dünyanın sonu macerası, Woodraw'un beklenmedik şekilde karizmatik sarışın Milly'ye âşık olmasıyla kesintiye uğrar.

İlk gösterimi Sundance Film Festivali’nde yapılan bu kült adayı filmde, yönetmen Evan Glodell hem oyunculuğuyla hem de kendisinin özel olarak tasarladığı Buick'ten dönüştürülmüş arabası olan Medusa'sıyla dikkat çekiyor. Filme turuncumsu sıcak renk dokusunu veren ve 70'lerin 'grindhouse' filmlerini hatırlatan renk paleti de yine Glodell'in kendi tasarladığı kamerasından çıkma.

 

Woodrow   Evan Glodell

Milly   Jessie Wiseman

Aiden  Tyler Dawson

Courtney   Rebekah Brandes

Mike   Vincent Grashaw

Yönetmen   Evan Glodell

Yazar   Evan Glodell

Yapımcı   Vincent Grashaw, Evan Glodell

Vizyon Tarihi: 1 Haziran 2012

Süre: 105 Dakika

İthalat / Dağıtım: Kurmaca Film – M3 Film

 

SLEEPLESS NIGHT -SOLUKSUZ GECE

Şehrin en iyi polislerinden biri olarak bilinen Vincent (Tomer Sisley), peşinde olduğu uyuşturucu satıcılarından yüklü miktarda kokain çalınca; çete Vincent'in oğlunu kaçırır ve çaldığı uyuşturucuyu hemen getirmezse oğlunu öldürmekle tehdit eder. Paris'in kenar mahallesinde bulunan bir gece kulübünde çete ile takas için buluşan Vincent, kendini içinden çıkılamaz bir kaosun ortasında bulur. Gece kulübünün uzun, karanlık koridorlarında yaşanan köşe kapmaca sırasında, hiç tanımadığı düşmanları olduğunu anlayacaktır. Bu gece hayatının en uzun ve belki de en son gecesi olacaktır.

Yönetmen: Frederic Jardin

Oyuncular: Tomer Sisley (Largo Winch), Julien Boisselier, Joey Starr, Birol Ünel

Yapım: 2011, Fransa

Orijinal Senaryo: Frederic Jardin, Nicolas Saada

Adaptasyon ve diyaloglar: Frederic Jardin Ve Olivier Douyère

Görüntü Yönetmeni: Tom Stern

Kurgu: Christophe Pinel

Yapımcılar: Marco Cherqui & Lauranne Bourrachot

Vizyon Tarihi: 8 Haziran 2012

 

WOMAN IN THE FIFTH - GİZEMLİ KADIN

Amerikalı yazar Tom Ricks, arasının bozuk olduğu eşinin ve kızının sevgisini geri kazanmak için perişan bir halde Paris’e gelir. İşler istediği gibi gitmeyince şehir dışında döküntü bir otele yerleşir ve gece bekçisi olarak çalışmaya başlar. Hayatına önce Polonyalı bir sarışın, ardından tutkulu bir ilişki yaşayacağı güzel, gizemli Margit’in girmesiyle her şey düzelmeye başlar. Margit’le ilişkisi bir dizi açıklanamaz olayı tetikleyecektir. Adeta bilinmez bir güç, yaşamının kontrolünü ele geçiriyor gibidir.

Douglas Kennedy’nin romanından uyarlanan bu ilginç film, Pawel Pawlikowski’nin 2004’teki My Summer of Love / Aşk Yazım’dan sonraki ilk uzun metrajı ve İstanbul Film Festivali’nde de gösterildi.

 

Yönetmen: Pawel Pawlikowski

Oyuncular: Ethan Hawke, Kristin Scott Thomas, Delphine Chuillot, Julie Papillon,

Senaryo: Pawel Pawlikowski

Yapımcılar: Caroline Benjo, Carole Scotta

Görüntü Yönetmeni: Ryszard Lenczewski

Kurgu: David Charap

Orijinal Müzik: Max de Wardener

Yapım: 2011, Fransa

Süre: 85’

İthalat-Dağıtım: Mars Prodüksiyon / Bir Film – M3 Film

Vizyon Tarihi: 15 Haziran 2012

 

THE INNKEEPERS / RUHLAR OTELİ

Hayaletli olduğuna dair nam salmış ve yüz senedir hizmet vermekte olan Yankee Pedlar Inn Oteli kapanmak üzeredir. Otelin son günlerinde iki genç çalışanı Claire ve Luke, otelin sırlarını açığa çıkarmak için doğaüstü olaylara dair kanıt aramaya başlarlar. Ancak asıl soru şudur: Onlar mı aradıkları şeyi önce bulacak, yoksa aradıkları şey mi onları önce bulacak? Başrollerinde Sara Paxton, Pat Healy ve Kelly McGillis'in olduğu filmin yönetmenlik koltuğunda ise bağımsız korku sinemasının en yetenekli yönetmenleri arasında gösterilen ve eski usul korku filmlerine düşkünlüğüyle tanınan Ti West bulunuyor.

 

"RUHLAR OTELİ son yılların en korkutucu hayalet hikâyesi." Total Film

"Son dönemlerde özel efektlere açgözlü bir şekilde düşkün olan bir janrda,

West nadir bir minimalist". Village Voice

"Sadece West'in yeteneklerini değil aynı zamanda Glass Eye Pix'in fevkalade iyi işlere karşı gözünü tescil eden eden harika bir film." Fangoria

"Sizi içine çekiyor, ilginizi topluyor ve sonra ödünüzü b.kunuza karıştırıyor… RUHLAR OTELİ check in yapmaya kesinlikle değer." Dread Central

"Özgün, özenli kamera stiliyle ve empati ve mizahla yazma yeteneğiyle West korku janrını tazeliyor." New Yorker

"En iyi hayalet hikâyelerinin arkasındaki öznel şaşırtmacalara dair yetenek dolu bir takdir var filmde. Ve bu kanlı-iğrenç korku filmleri çağında bu tarz zeki, muğlak bir anlatım oldukça memnun ediyor." Los Angeles Times

 

Vizyon Tarihi: 22 Haziran 2012

 

THE FAIRY / AŞK PERİSİ

Mümkün olmayan bir aşkın imkânsız işleyişi: Bir insan ile bir perinin aşkı. Yaşamın gerçekliğini büken bir aşk hikâyesi. Bir motelin gece resepsiyoncusu olan Dom’un sakin gecesi önce İngiliz bir turistin, sonra da peri olduğunu iddia edip ona üç dilek hakkı sunan yalınayak bir kadının gelmesiyle hareketlenir. Bir dizi gülünç olay boyunca Dom ve peri aşkları uğruna bir araya gelmek için çabalar; çatıların tepesinden sualtına kadar uzanan macera böyle başlar.

 

Gösterim Tarihi: 22 Haziran 2012

Dağıtım: M3 Film

İthalat: Bir Film

Yönetmen: Dominique Abel, Fiona Gordon

Oyuncular: Dominique Abel, Fiona Gordon, Philippe Martz, Bruno Romy

Yapımcılar: Elise Bisson, Marina Festré, Charles Gillibert

Senaryo: Dominique Abel, Fiona Gordon

Yapım Yılı: 2011

Ülke: Fransa - Belçika

Süre: 93 dakika

 

THE INCIDENT

George, Max ve Ricky bir rock grubunda müzik yapmaktadırlar. Küçük yerlerde sahne alsalar da ünlü olmayı hayal etmektedirler. Parasız kaldıklarında bir tımarhanede çalışmak zorunda kalırlar. Fakat bir gece büyük bir fırtına tımarhanede elektriklerin kesilmesine yol açar. Merkezi sistemle kilitlenen kapılar açılır ve tımarhanede yaşayan hastaların hepsi ansızın serbest kalır. Üçlü için hayatta kalma mücadelesi başlamıştır.

 

Gösterim Tarihi: 29 Haziran 2012

Dağıtım: M3 Film

İthalat: Bir Film

Yönetmen: Alexandre Courtès

Oyuncular: Rupert Evans, Dave Lageno, Richard Brake

Yapımcılar: Wassim Beji, Emilie Chatel, Doug Davison

Senaryo: S. Craig Zahler

Müzik: Christophe Chassol

Görüntü Yönetmeni: Laurent Tangy

Kurgu: Baxter

Yapım Yılı: 2011

Ülke: Amerika – Fransa - Belçika

Süre: 85 dakika

Editör: TE Bilisim