Yenileme çalışmaları devam eden Lozanpark, tam teşekküllü buz pateni pistiyle Başkentlilere ev sahipliği yapacak…

Çankaya Belediyesi yenileme çalışmalarını sürdürdüğü Lozanpark Spor ve Sosyal Tesisleri'nde yapılan Buz Pateni Pisti'ni açmaya hazırlanıyor.

Başkentin en önemli merkezlerinden olan Yıldız'da çam koruluğu içinde bulunan Lozanpark'ın daha etkin kullanımı için yenileme çalışmaları yapan Çankaya Belediyesi, açık voleybol alanı, tenis kortları, basketbol ve açık hava spor aletleri, okçuluk merkezinin ardından Buz Pateni Merkezi ile yeni bir aktivite alanı daha oluşturuyor. Buz pateni ve buz hokeyi sporlarına uygun olarak 1700 m²'lik kapalı kullanım alanı olan merkez, 600 m²'lik pisti, 262 metrekarelik ısınma salonu, 55 metrekarelik bale salonu, 55 metrekarelik toplantı salonu ve 6 adet soyunma odası ile 200 kişilik seyirci alanını barındırıyor.

Kulüp antrenmanlarının yanı sıra serbest kayma seansları, her yaştaki insan için özel ders ve kursların da verileceği Lozanpark Buz Pisti ayrıca olimpik ölçünün 1/3'ü kadar alana sahip yapısıyla minik ve yıldız kategorilerinde buz hokeyi maçlarına da ev sahipliği yapacak olan merkez, 7 Aralık cumartesi günü saat 11.00'de yapılacak açılışla Ankaralıların hizmetine girecek.
 
Açılacak merkezde artistik buz pateni ve buz hokeyi gibi sporlarda uluslararası başarılara imza atacak sporcuların yetişeceğine inandığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, tüm Ankaralıları açılışa davet ediyor.

Editör: TE Bilisim