Kimse Yok Mu Derneği bu yıl 'Kurbanını Paylaş, Kardeşliği Yaşat' sloganıyla Türkiye genelinde 81 ilde, dünyada ise 100e yakın ülkede toplam 300 bin ihtiyaç sahibi ailenin kurban sevinci olmayı hedefliyor.

 

Kimse Yok Mu; Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Filistin’den Güney Amerika’ya, Bangladeş’ten Yemen’e dünyada 100e yakın ülkede ve tüm Türkiye’de kurbanlar keserek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini ulaştıracak. Kimse Yok Mu gönüllüleri, yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerine kurban etinden oluşan paketlerini evlerine kadar teslim edecek. Yurtdışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar ise hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURULUYOR

 

Geçtiğimiz yıl 73 ülkede kurban dağıtımı yapan Kimse Yok Mu Derneği bu yıl 7 kıtada 100e yakın ülkede dostluk köprüleri kurmaya devam edecek. Geçtiğimiz yıllarda dünyanın dört bir yanına giden gönüllülerin anlattığı öyküler köprülerin sağlam temeller üzerine oturduğunu kanıtlıyor. Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz; "Kimse Yok Mu Derneği olarak Türkiye'de 81 ilde kurban kesimi ve dağıtımı yapacağız. Dünyada ise 100e yakın ülkeye ulaşarak toplam 300 bin aile ile gönüllüler arasında bir barış köprüsü kurmak istiyoruz." dedi.

 

Türkiye'den gönderilen bir kurban buralarda neler yapıyor tahmin bile edemezsiniz diyen Somalili Abdülmuttalip; "Türkler bölgeye gelince çok iyi insanlar olduğunu anlamıştım. Onlara elimden geldiğince yardımcı oluyordum. Bir gün bana neden evlenmediğimi sordular, ben de düğün yemeği için (etli pilav) yeterince param olmadığını ifade ettim. Bana bayramın üçüncü günü senin düğününü yapalım dediler. Türkiye'den kurban dağıtımı için gelenler gelinlik ve damatlık da hediye ettiler. Bayramın üçüncü günü kurban etlerinden oluşan yemekle düğünümüz yapıldı. Takılan takılarla da kendimize yetecek bir ev kiralayabildik. Dünyanın bir ucundan gelen Türkler Somali'de! Aklıma hiç gelmezdi. Artık Mogadişu'da bir eviniz var." şeklinde konuştu.

 

Kesimler nasıl gerçekleştiriliyor?

 

Kimse Yok Mu 2012 yılında Türkiye’de 81 ilde dünyada 73 ülkede toplamda; 86 bin 208 kurban hissesini 416 bin 297 aileye dağıtarak kardeşliğin kapılarını kurbanla açtı. Dünyanın dört bir yanına ulaşan ve ulaştığı her yerde kardeşliğin kapılarını sonuna kadar açan kurban bağışları, gönüllerde mutluluk, dillerde içten bir teşekkür oldu.

 

Bu yıl da kurban kesimi, Türkiye’de ve yurtdışında belirlenen merkezlerde; noter, din görevlisi ve veteriner hekim eşliğinde, İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda gerçekleştirilecek. Küçükbaş hayvan kesimlerinde vekâleti verenlerin adı ve soyadı tek tek yüksek sesle okunup, kesimden sonrada kurban sahibinin ismi herkesin görebileceği şekilde yazılarak ilan edilecek. Büyükbaş hayvan kesimlerinde ise hisse sahibi 7 bağışçının isimleri sırayla okunup ilan edildikten sonra kesim gerçekleşecek. Kurban kesildikten sonra bağışçının cep telefonuna kurbanın kesildiğini bildiren bir SMS gönderilecek.

 

Yurtiçinde ve yurtdışında kesilen kurbanların etleri, Kimse Yok Mu tarafından sosyal incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere, gönüllüler tarafından adreslerine götürülerek dağıtılacak. Kimse Yok Mu gönüllüleri çocukları da unutmayarak yanlarında götürdükleri çeşitli hediyelerle onlara bayram sevinci yaşatacak.

 

2013 Kurban Bedelleri:

 

Yurt içi kurban bedeli: 700 TL, Yurt dışı kurban bedeli: 300 TL’den başlayan fiyatlarla tam 5 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirilecek.

 

Yurt Dışı Kurban Bedelleri

Afrika: 300 TL

Asya: 300 TL

Orta ve Güney Amerika: 400 TL

Orta Doğu ve Balkanlar: 500 TL

Filistin:1000 TL


 

Editör: TE Bilisim