Godiva’nın yenilenen İstinye Park Mağazası açılışı ve  2017 yeni yıl koleksiyonunun tanıtımı için Türkiye’ye Jean Apostolou iyi çikolatanın sırlarını açıkladı.

Godiva’nın İstinye Park’taki mağazası yenilenerek açıldı. Mağazanın açılışı için Türkiye’ye gelen Godiva’nın ana şeflerinden Jean Apostolou açılışta çikolata alırken dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Kaliteli çikolatanın ağızda dengeli bir tat bırakmasına işaret eden Apostolou, şu noktalara dikkat çekti:


İŞTE APOSTOLU’YA GÖRE  İYİ ÇİKOLATA SEÇMENİN 5 İPUCU

1. Çikolata gözünüze iyi ve parlak görünmeli.

2. İyi paketlenmiş olmalı

3. Koku her şey! Çikolatanın üzerini  parmağınızla ovuşturun çıkan kokuyu hissedin

4. .Çikolatanın sesi de ipucu verebilir. Bunun için çikolatayı kırın. “Çıt” sesini duymanız şart.

5. Çikolatayı ağzınıza atın. Eriyip tüm damağınıza yayılıyor ve ağzınızda dengeli bir tat bırakıyorsa bu çikolatanın kaliteli olduğunu gösterir.

Açılışta Apostolou’nun yanı sıra  Global Müşteri Deneyimi ve Marka Geliştirme Direktörü Susan Atefy de , konuklara Godiva’nın 90 yıllık yolculuğunu anlattı.

Godiva’nın 90.yıllık özgün hikayesini  bir kitapta topladıklarını belirten Atefy: “ Aslında bu kitap sadece Godiva’nın tarihini anlatmıyor, aynı zamanda çikolatanın sanat, moda ve müzikle olan ilişkisini de anlatıyor. Godiva, 90 yıllık hikayesinde sadece çikolata yapmamış, trendleri belirlemiş, modaya yön vermiş bir marka. Çikolata ustalığını sanatla en iyi şekilde harmanlamış. Sanatçılarla ambalaj tasarımından koleksiyon oluşturmaya kadar birçok konuda işbirliği yapmış. Böylece, Premium çikolata unvanını hak etmiş.”

Koleksiyonun şık ambalajlarını Özbek asıllı Amerikalı tasarımcı Dinara Mirtalipova tasarladı.

Godiva’nın Yeni Yıl Koleksiyonu’nun ambalajlarını tasarlarken ilhamını Fındıkkıran Balesi’ndeki sihir ve şenlik ile beraber gelen festivallerden aldığını söyleyen ünlü tasarımcı Dinara Mirtalipova, şöyle konuştu: “Çocukluğumdaki büyülü Yeni Yıl anılarıma geri döndüm; nesilden nesile taşınan ışıltılı süsler, Tchaikovsky’nin Fındıkkıran Balesi’ndeki eşsiz müziği, fırından gelen güzel kokular, aile konuşmaları ve kahkahalar... Paketlerdeki zarif ve hayalperest balerinler kendiliğinden birer kutlamadır; tıpkı Godiva’nın tüm Yeni Yıl Koleksiyonu gibi”.