Anadolu Ajansı tarafından ikinci kez düzenlenecek uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards"ın bu yılki jüri üyeleri belli oldu.


"Istanbul Photo Awards"ın geçen yılki jüri üyeleri arasında bulunan Getty Images yöneticisi Georges De Keerle, Şanghay Fotoğraf Merkezi Direktörü, Pulitzer ödüllü Liu Hung Shing, AFP Fotoğraf Dağıtım ve İş Geliştirme Direktörü Michel Scotto, World Press Photo ödüllü Guillaume Herbault, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'a, alanlarında başarı göstermiş isimler eklendi.


Son 25 yılda dünyada hemen hemen tüm savaş ve çatışmaları yerinde izleyen, dünyaca ünlü foto muhabiri Laurent Van der Stockt, ABD Ulusal Basın Fotoğrafçıları Birliği'nin 2013'te "Yılın Fotoğraf Editörü" seçtiği Newsweek Fotoğraf Editörü James Wellford, Le Monde gazetesi Fotoğraf Direktörü Nicolas Jimenez, Pulitzer ödüllü ve "Istanbul Photo Awards 2014 - Yılın Fotoğrafı" ödülünün sahibi Daniel Berehulak da "Istanbul Photo Awards 2015"in jüri üyeleri arasında yer alacak.


Jüri üyeleri bu yılki yarışmada da yılın fotoğrafı "Photo of the Year 2015"in yanı sıra "tekil haber", "seri haber", "tekil spor" ve "seri spor" kategorilerindeki ödüllerin sahiplerini belirleyecek.


Jüri üyeleri mart ayında İstanbul'da bir araya gelerek 2015 yılının en iyi haber ve spor fotoğraflarını seçecek.


Toplamda 58 bin dolar ödülün sahibini bulacağı yarışmaya, profesyonel foto muhabirleri, "http://istanbulphotoawards.com" adresi üzerinden 1 Ocak 2016 tarihine kadar başvurabilecek.


"Tekil haber", "seri haber", "tekil spor" ve "seri spor" olmak üzere dört kategoride ve "Yılın Fotoğrafı" başlığında ödüllerin verileceği yarışmada, her kategorinin birincileri 8'er bin, ikincileri 3'er bin, üçüncüleri ise bin 500'er doların sahibi olacak.


- "Istanbul Photo Awards 2014" fotoğraf albümü yayınlandı 


Anadolu Ajansı, haber fotoğrafı dünyasının prestijli profesyonellerinden oluşan jüri üyelerinin belirlediği, kazanan ve finale kalan fotoğraflardan oluşan "Istanbul Photo Awards 2014" fotoğraf albümünü de yayınladı. 

Dünyada 2014 yılında yaşanan en önemli olayları yansıtan ödüllü haber fotoğraflarının yer aldığı albüm, renkli spor fotoğraflarıyla da dikkati çekiyor. Kitabın kapağında da yarışmada "Yılın Fotoğrafı" ödülünü alan Avustralyalı fotoğrafçı Daniel Berehulak'ın Ebola salgınıyla ilgili Liberya'da çektiği dramatik fotoğrafı yer alıyor. Berehulak'ın fotoğrafı, "Istanbul Photo Awards"ın ardından, dünyanın en önemli basın ödülü kabul edilen Pulitzer Ödülü'ne de layık görülmüştü. 

Geçen yılki jüri, Time dergisi uluslararası fotoğraf editörü Alice Gabriner'in başkanlığında, Pulitzer ödüllü foto muhabiri ve Şanghay Fotoğraf Merkezi Direktörü Liu Heung Shing, Stern dergisi Fotoğraf Editörü Harald Menk, Getty Images yöneticisi Georges De Keerle, World Press Photo ödüllü Guillaume Herbaut, World Press Photo ödüllü savaş muhabiri Patrick Chauvel, AFP Fotoğraf Dağıtım ve İş Geliştirme Direktörü Michel Scotto, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'dan oluşuyordu.


Kaynak: Anadou Ajansı

Editör: TE Bilisim