Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği, Faruk Şüyün’ün hazırladığı Ustalara Saygı etkinlikleri 10. yılında İsa Çelik’e Saygı gecesi ile sürüyor.

İsa Çelik, yarım asrı aşan bir süredir fotoğraf çekiyor... Yapıtlarında ağırlıklı olarak “insan” konusunu işleyen sanatçı, sanatsal bir eylem olarak gerçekleştirdiği fotoğraf çalışmalarının yanı sıra bilim, kültür ve sanat insanlarının portre fotoğrafları ile Anadolu uygarlıkları fotoğraflarını kendi söyleyişiyle “yapıyor.” Ayrıca çok sayıda afiş ve poster ile kitap, plak, kaset ve CD kapağı hazırlayan İsa Çelik’in tiyatro oyunlarına dia projeksiyon uygulamaları var. Yapıtlarının pek çoğu, afiş, poster ve kart olarak da yaygınlaşan sanatçı tarafından çok sayıda çocuk kitabının illüstrasyonu da yapıldı.

“İnsan” ve “Çocuk” onun yaşamındaki en önemli konulardan ikisini oluşturuyor. Çizgi film çalışmaları da bulunan İsa Çelik’in çocuklar için yazdığı masallar birçok çocuk dergisinde yayınlandı. Seramik de çalışan sanatçı, taş ve ağaç heykeller yapıyor.

2013’te 55. sanat yılını kutlayan ve bu kapsamda bir de resim sergisi açan İsa Çelik, bu sene 70. yaşını kutluyor...

Yaşamöyküsünden görüntülerle başlayacak gecede İsa Çelik, aralarında Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Eray Canberk, Mehmet Bayhan, Merih Akoğul, Nihan Koçboğan, Nuray Kanal, Osman Şahin, Turgay Fişekçi, Turgut Çeviker, Ülkü Ayvaz ve Yunus Tonkuş’un da bulunduğu dostlarını sahnede ağırlayacak.

“İster fotoğrafta, ister grafikte, ister seramikte olsun ben bir anlatıcıyım. Ne yaparsan yap, yaptığın ne olursa olsun düşüncem şu: En iyiyi yapmak değil, hep iyinin peşinde olmak gerekiyor.” diyen Çelik, izleyicilere gramofonundan sevdiği taşplakları çalacak, yapıtlarından örnekleri görüntüleriyle anlatacak. 

Ustalara Saygı etkinlikleri, 12 Ocak’ta Nâzım Hikmet’e Saygı gecesi ile devam edecek.


Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı: İsa Çelik

Tarih: 22 Aralık Pazartesi

Düzenleyen: Beşiktaş Belediyesi

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi - Akatlar Kültür Merkezi

Saat: 20.00

Türü: Ücretsiz

Editör: TE Bilisim