Son zamanlarda tırmanış gösteren çocuk cinayetleri konusunda önlemler alınması için Sağlık Bakanlığı da devreye girdi.


Egonun ve bencilliğin giderek arttığına işaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaşananların hastalıktan öte olduğunu vurgulayarak insani değerlere ve toplum kültürüne dikkat çekti.

"Altı yaşındaki bir çocuğu önce bıçaklayıp, ardından benzin dökerek daha canlıyken yakan bir caniden söz ediyoruz. Hayata insanlıktan uzak bir açıdan bakan, yüreğinde zerre kadar vicdan taşımayan bir kimlikten, işlediği suçun muhakemesini yapmasını beklememeliyiz'' diyerek, küçücük bir çocuğu benzinle yakabilecek bir kişinin varlığını ve caydırıcı cezaların olmamasını değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, böyle canilerde vicdani muhakeme aramanın yanlışlığını dile getirdi.

Vicdanları sızlatan çocuk cinayetlerinin çoğalması üzerine yeniden gündeme getirilen 'idam cezası'na da değinen Sağlık Bakanı, benzer olayların başta ABD olmak üzere batılı ülkelerde daha fazla yaşandığını, bu cinayetlerin vicdani bakışla izah edilemeyeceğini, böylesi suçluların en uçtaki insanlar olduğunu belirterek ''İdam cezasının getirilmesini isteyenler de var. Kamuoyu bunları tartışacak" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim