Medya doktoru yapım firması tarafından ilki İstanbul'da gerçekleşen ''MEDENİYETLER DEFİLESİ" bundan sonraki defilelerde yaşam biçimi ve dini farklılıkları gözetmeksizin, medeni hayatta toplumların birbirleriyle olan etkileşimleri ile karşılıklı saygı ve hoşgörü temelleri üzerinde yoğunlaşmış bir içerikle hayata geçirilecektir. Organizasyonda moda sektörünün önde gelen tasarımcılarının hazırlayacağı, karma ve kişiye özel tasarımlardan oluşan kıyafetler ön plana çıkarılacaktır.

Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan önemli ticaret ve göç yollarına ev sahipliği yapan Anadolu, tarih boyunca kültürel zenginliği olan toplumlara ev sahipliği yapmıştır. Aynı topraklar üzerinde farklı medeniyetlerin  günümüze kadar olan etkileşimlerini göz ardı etmek mümkün değildir. Bunun durum, aynı coğrafyada farklı kültürel değerleri bir arada bulmayı da mümkün kılıyor.

Medeniyet; iki kişi ile başlayan ve milyonlara ulaşan insan topluluklarının ortak davranış biçimlerini anlatır. Medeniyetler defilesi, farklı toplulukların aynı coğrafyada birbirinden ayrı dönemlerde, yaşadıkları zaman diliminde ortaya çıkan yaşam biçimlerini incelemek, araştırmak ve Anadolu'da yaşayan tüm bu medeniyetlerin birbirleriyle olan kültürel etkileşimlerini ortaya çıkarmayı hedeflemiştir.

Kelime anlamı ile medeniyet: insanca, iyi ve ferah yaşayış, adalet severlik, sosyal ilişkiler, ilim  ve sanata tekamül etme anlamlarını taşır. Medeni insan sıfatı da: faziletli, terbiyeli ve kibar  insan olarak tarif edilir.

Medya doktoru yapım firması tarafından yapılacak olan medeniyetler defilesi, bundan sonraki defilelerde,Türkiye'nin en önemli farklı moda tasarımcıları ile yoluna devam edecektir... İçeriği anlamlı ve bir o kadar önemli defileleri ile medeni yaşama biçiminin önemini vurgulamak amacıyla hazırlanan kıyafet ve aksesuarlar, farklılığın aslında ne derece önemli olduğunu ve Anadolu'nun bu manada ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayacaktır...

İstanbul medeniyetler defilesi Anadolu'da ve dünyada farklı dinlere mensup insanları, farklılıkları ile birleştirmiş bir içeriği işleyerek, medeni yaşamın önemini vurgulamak adına yapılmış önemli bir organizasyondur. Medya doktoru yapım firması tarafından düzenlenecek olan bundan sonraki medeniyetler defilesi organizasyonlarının içeriği din farklılıklarını gözetmeksizin, medeni yaşamın ortak paydalarını sergilemek olacaktır.

Editör: TE Bilisim