Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından İstanbul’da, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Yakutistan,  Şorya, Başkurdistan, Tataristan, Çuvaşistan, Kırım, Dağıstan, Balkarya, Karaçay, Doğu Türkistan, Afganistan, İran, Suriye, Bulgaristan ve Gagauz Yeri’nden dan 40 civarında grubun katılımıyla 28 Mayıs – 06 Haziran 2014 tarihleri arasında “20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni” düzenleniyor.


Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tarafından her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle dünya çocukları için düzenlenen şölene yalnız Birleşmiş Milletler Teşkilatı’na üye devletlerin çocukları davet edilmekte...

Ancak, Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Sibirya (Tuva, Saka, Hakas, Altay, Şor, Teleüt) Türkleri ve daha birçok Türk topluluğunun temsilci çocuklarının bu davete katılamamaktaydı.

Bu diyarlarda yaşayan Türk çocuklarının birbiri ile tanışması, kaynaşması ve ileriye yönelik dostlukların kurulması amacıyla harekete geçen Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ni düzenlemeye başladı.

Mayıs 1995’te küçük çapta bir katılımla başlatılan Türk Dünyası Çocuk Şölenleri, ikincisinden başlayarak bütün Türk Cumhuriyet ve topluluklarını kapsayacak şekilde düzenlenmekte.

PROGRAM:

1) 31 Mayıs 2014 Cumartesi - ŞÖLEN TANITIM GÖSTERİSİ

Saat : 11.00

Yer : İstanbul / Bakırköy - Özgürlük Meydanı

2) 02 Haziran 2014 Pazartesi - ŞÖLEN YÜRÜYÜŞÜ

Saat : 09.00

Yer :  İstanbul / Kadıköy - Söğütlüçeşme - Altıyol - İskele Meydanı

3) 04 Haziran 2014 Çarşamba - ŞÖLEN GÖSTERİSİ

Saat: 08.30 - 13.00

Yer: İstanbul / İBB Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu

4) 05 Haziran 2014 Perşembe - 11. TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARI

SES YARIŞMASI

Saat: 20.00 - 24.00

Yer: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi

Editör: TE Bilisim