Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Konya, Niğde ve Kayseri konserleri coşkuyla karşılandı

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası “Senfonik Kabare” adlı müzikal kabare konseriyle 26-27-28 Ocak tarihlerinde Anadolu’daki çocuklarla buluştu. Gani Müjde tarafından kaleme alınan ve sevilen genç oyuncular Serhan Arslan ve Sinan Çalışkanoğlu’nun DÇSO’ya eşlik ettiği müzikal komedi seyircilerden büyük ilgi gördü.

Mozart’ın “Müzikal Şaka” adlı eserinden Rossini’nin “Sevil Berberi”ne kadar birçok sevilen klasik müzik eseri üzerine yazılmış skeçlerle harmanlanan DÇSO konseri, salonları dolduran müzikseverlere eğlenceli saatler yaşattı.

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) “Senfonik Kabare” konserleriyle İstanbullu çocuklara unutulmaz bir sömestre armağanı sundu. Türkiye’nin ilk çocuk orkestrası DÇSO, Gani Müjde tarafından kaleme alınan “Senfonik Kabare” adlı konserlerle 26 Ocak Perşembe Konya, 27 Ocak Cuma Niğde ve 28 Ocak Cumartesi günü de Kayserili müzikseverlere eğlenceli saatler yaşattı.

DÇSO tarafından seslendirilen, sevilen genç oyuncular Serhan Arslan ve Sinan Çalışkanoğlu tarafından oynanan müzikal komedide, Mozart’ın “Müzikal Şaka” adlı eserinden Rossini’nin “Sevil Berberi”ne kadar birçok sevilen klasik müzik eseri ve onların üzerine yazılmış eğlenceli skeçler seyirciyle buluştu.

 

DÇSO’ya Türkî Cumhuriyetlerden 12 çocuk sanatçı katıldı

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın çocuk sanatçıları, Türksoy Genel Sekreterliği ile yapılan işbirliği çerçevesinde, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Tataristan gibi üye Türki devletlerden gelen 12 kardeş ülke çocuklarıyla da turne boyunca birlikte çalışma ve kaynaşma imkanı buldular.

Prof. Rengim Gökmen ve şef yardımcıları eşliğinde müzikal çalışmalarını geliştiren ve Dr. Erdal Atabek tarafından sosyal danışmanlığı üstlenilen DÇSO’nun “Senfonik Kabare” adlı müzikal komedi konserlerinin biletleri günler öncesinde tükendi. Konser, daha önce 5-6 Şubat tarihlerinde Ankaralı ve Eskişehirli, 23-24 Nisan’da ise İstanbullu çocuklarla buluşmuş, müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanmıştı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim