ANKARA (AA) - Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ''Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri''ni kazanan isimler belli oldu.

Anadolu Ajansı Ekonomi Muhabiri Erdal Çelikel, ''Bankalara 4 Köprü Parası Masraf Ödendi” başlıklı haberi ile "Ajans Haber" kategorisinde ödüle layık görüldü. 

EMD'den yapılan açıklamada, ekonomi basınının yoğun ilgi gösterdiği "Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" için 50’den fazla haberin yarıştığı belirtildi.

Jürinin, ödüle aday çalışmaları değerlendirirken, yayınlanan haberin, röportajın-söyleşinin veya programın kamuoyunda tartışılması veya var olan bir süreçte değişikliğe yol açması kriterini dikkate aldığına işaret edilen açıklamada, bu yıl gazeteci Taylan Erten, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Basın Müşaviri Kerem Eskigün, Bloomberg Muhabiri Ali Berat Meriç, Star gazetesi Muhabiri Ercan Baysal ve EMD adına Genel Sekreter Hüseyin Tunçay’dan oluşan jürinin, 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihlerinde yayınlanan haberleri değerlendirdiği kaydedildi.

Ekonomi gazeteciliğinde, bir gazetecilik örgütü tarafından verilen ilk ödül olan "Altın Kalem" ödüllerinin, gazete, dergi, televizyon, radyo, internet gibi herhangi bir yayın organında yayımlanan ekonomi alanındaki haber ve programları kapsadığı belirtilen açıklamada, ödüllerin 6 alanda verildiği ifade edildi.

Açıklamada, ödüllerin, 26 Şubat'ta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleşecek törenle sahiplerine verileceği kaydedildi.

EMD'nin Altın Kalem ödülüne layık görülen eserler ve gazeteciler şöyle:

1- Gazete, Dergi, Ajans Haber (Ulusal)

- Maske Düşüyor

Banu Şen (Hürriyet)

- Gizemli Otel Faturası Ankara’yı karıştırdı

Sadettin İnan (Milli Gazete)

2- Gazete, Dergi, Ajans Haber (Yerel)

- Tuz Turizmi, Neden Olmasın?

Saadet Erciyas (Ege Telgraf Gazetesi)

- Made in Turkey mi Turkish Made mi?

Korhan Gümüştekin (Ostim Organize Sanayi Gazetesi)

3- Ajans Haber

- Bankalara 4 Köprü Parası Masraf  “Ödendi”

Erdal Çelikel, (Anadolu Ajansı)

4- İnternet, Gazete, Haber, Köşe Yazısı

- Yap İşlet Devret’e Vergi Şoku

Şükrü Kızılot (Hürriyet)

5- Radyo-TV Haber Programı

- Ekonomik Analiz

 Şirin Sümer (TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu)

- Aselsan’ın Teknoloji Sınavı

Özlem Dalga ve Mustafa Ergen (Bloomberg HT)

6-  Özden Alpdağ Özel Ödülü

- 1942 yılından bu yana aralıksız 73 yıldır İzmir’de yayın yapan Ticaret Gazetesi

Editör: TE Bilisim