MGM MOVIES

7 Mart Çarşamba 20.45

Solomon and Sheba

(Hz. Süleyman ve Saba Melikesi)

Tür: Dram

Yönetmen: King Vidor

Oyuncu: David Farrar, Finlay Currie, George Sanders, Gina Lollobrigida, Harry Andrews, John Crawford, Marisa Pavan, Yul Brynner

Yapım: 1959, ABD, 136 dk.

Oscar´lı aktör Yul Brynner ile güzel İtalyan aktris Gina Lollobrigida´yı destansı bir aşk öyküsünde buluşturan film, konusu ve görselliğiyle kaçırılmayacak bir yapıma dönüşüyor. İsrail Kralı Davut, kendisine gelen bir vahiy üzerine tahtı oğlu Süleyman´a bırakır. Saba Melikesi Belkıs´ı İsrail´e davet eden Süleyman, güzel melikeye âşık olur. Ancak onu zor günler beklemektedir. Mısır, İsrail´e savaş ilan edince, tahtta gözü olan Süleyman´ın ağabeyi de Mısırlılarla birlik olur. Esas amacı Süleyman´ı baştan çıkarıp ona ihanet etmek olan Belkıs ise, krala gerçekten âşık olmuştur ve bu kez onu kurtarmaya çalışacaktır.

MOVIEMAX PREMIER

7 Mart Çarşamba 21.00

Storm Seekers (Fırtına Avcıları)

Tür: Aksiyon, Bilimkurgu

Yönetmen: George Mendeluk

Oyuncu: Barclay Hope, Daryl Hannah, Dylan Neal

Yapım: 2009, ABD/Kanada

Başarılı bir bilim kadını ve aksiyon sever bir gazeteci, bir fırtınanın kalbine doğru uçarlar.  Amerikan sahillerine vuran gelmiş geçmiş en büyük fırtınalardan birinin kalbine uçan biri bilim kadını biri gazeteci iki kişiyi, türbülans sebebiyle uçağın pilotu bayılınca uçağı indirip Florida sahillerinde yaşayanları gelen felakete karşı uyarmalıdırlar. 

 

MOVIEMAX STARS HD

7 Mart Çarşamba 21.15

Saving Private Ryan

(Er Ryan'ı Kurtarmak)

Tür: Savaş, Dram, Aksiyon

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncu: Adam Goldberg, Barry Pepper, Edward Burns, Tom Hanks, Tom Sizemore

Yapım: 1998, ABD, 169 dk.

Gerçekçi savaş sahneleriyle olay yaratan film, Spielberg'e en iyi yönetmen Oscar'ı dâhil olmak üzere 5 dalda Oscar ödülü kazandırdı.  Normandiya Çıkarmasının hemen akabinde bir grup Amerikalı asker, herkesin öldürüldüğü bir saldırıdan sağ kurtulan bir paraşütçüyü almak için düşman hattının ardına doğru bir operasyon düzenler. Bu operasyon hiç kolay olmayacaktır.

Editör: TE Bilisim