Bir Gün (One Day)

Tür: Romantik

Yönetmen: Lone Scherfig

Oyuncu: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Jodie Whittaker

Yapım: 2011, ABD, 107 dk.

 

Mezuniyet gecesi beraber olan bir çift, her yıl aynı gün buluşur ve hayatlarını gözden geçirir.

Üniversite mezuniyetinde beraber olan Emma ve Dexter bu olayın ardından her yıl aynı gün buluşmaya karar verir. Bu buluşmalarda hayatlarını ve ilişkilerini gözden geçirirler. 2011 yılında gösterime giren yapım yılın en etkileyici aşklarından biriydi.

 

Moviemax PREMIER HD 20 Temmuz Cuma 21.00

 

Dokunulmazlar (The Untouchables)

 

Tür: Aksiyon

Yönetmen: Brian De Palma

Oyuncu: Andy Garcia, Charles Martin Smith, Kevin Costner, Robert De Niro, Sean Connery

Yapım: 1987, ABD, 119 dk.

 

Sean Connery’ye Oscar getiren yapım, 1930’lar Chicago’sunda ünlü gangster Al Capone’un peşine düşen federal ajan Eliot Ness ve ekibinin hikâyesini anlatıyor.

 

Eliot Ness, suç oranının arttığı ve polis teşkilatının günden güne kötüye gittiği bir dönemde Chicago'ya atanan bir federal ajandır. Ness'e verilen görev mafya elebaşı Al Capone'u etkisiz hale getirmektir. Fakat Capone’un şehirdeki gücü o kadar yüksektir ki başlangıçta kimse Ness'in başarılı olabileceğini düşünmez.

Gittikçe cesaretini kaybetmekte olan Ness bir gün deneyimli bir polis memuru olan Jimmy Malone ile tanışır ve yakın bir dostluk kurar. Malone, Ness'in Chicago'daki teşkilatta rastladığı ilk dürüst insandır... Malone'un yardımıyla Ness özel ekibine silahşor George Stone'u ve muhasebeci Oscar Wallace'ı ekleyerek Capone'un çevirdiği karanlık işlerin üzerine gitmeye başlar. Ekibin Capone'a karşı kullandığı taktiklerin bir kısmı hiç de yasal değildir...

 

Moviemax STARS HD 20 Temmuz Cuma 21.15

Yaşamın Ritmi (Sound Of Noise)

 

Tür: Müzikal, Komedi, Suç

Yönetmen: Johannes Stjärne Nilsson, Ola Simonsson

Oyuncu: Bengt Nilsson, Magnus Börjeson, Sanna Persson

Yapım: 2010, İsveç, 102 dk.

 

Müziğin anlamı üzerine yeniden düşünmeye iten ‘Sound of Noise’ temelde bir grup çatlak müzisyeni anlatıyor.

 

Aslında yaratıcı ve orijinal işler yapmak isteyen ama günü kurtarmak veya kirayı ödeyebilmek için sıkıcı işlerde çalışmak zorunda kalan müzisyenler bir araya geliyor ve birlikte çalmaya karar veriyorlar. Aslında burada ‘çalmak’ fiili onlara çok yakışıyor çünkü onlar müziklerini çalarken aynı anda kuralların dışına çıkmak ve yasanın karşısına dikilmek istiyorlar.

 

Moviemax FESTIVAL 20 Temmuz Cuma 23.10

Editör: TE Bilisim