Votka ile Viski  (Whisky with Vodka)

 

Tür: Komedi

Yönetmen: Andreas Dresen

Oyuncu: Corinna Harfouch, Henry Hübchen

Yapım: 2009, Almanya, 104 dk.

 

Kadınların gözdesi olan hızlı aktör Otto'nun serüvenleri... Kadınlarla ve içkiyle arası iyi olan bir aktör, kafası güzelken bile otomatiğe bağlamakta ve rolünü oynamayı sürdürmektedir. Ama yeni film projesine katılan bazı amatör, sözde sinemacılar adamın kontrolü kaybetmesine neden olur.

 

Moviemax FESTIVAL 16 Temmuz Pazartesi 21.30

İSTANBUL’UN SAKLI KOVANLARI

Özel Gösterim

 

Usta belgeselci Coşkun Aral’dan yeni bir belgesel. Son günlerde sıkça gündeme gelen ve kamuoyunda tartışılan bal hakkında iyi bir araştırma yapan Aral, aynı zamanda İstanbul’un bilinmeyen bir yanını da ortaya çıkarıyor.

 

Arılarla çiçeklerin benzersiz çalışmalarının ürünü olan bal, faydası bilinmesine rağmen kimi zaman geri planda kalır. Sadece kahvaltı sofralarında karşımıza çıkar. Oysa Osmanlı’dan günümüze bal, yemeklerde ve tatlandırıcı yerine kullanılmış; hastalıklara deva olmuş ve bunlar kayda geçilmiştir. Böyle geniş bir alanda kullanılırken, günümüz dünyasında şekerin zaferi, balı unutturmasa da geri plana itmiştir.

 

Son günlerde televizyon programlarında giderek artan bal reklamları, bal tüketiminin arttığının bir göstergesi sayılabilir. Ancak tükettiğimiz balların ne kadar sağlıklı ve gerçek olduğu konusunda bir bilgimiz var mı? Balı tüketmek için nelere dikkat etmeliyiz? İşte bütün bu soruların cevaplarını bu belgeselde bulabileceksiniz.

 

İstanbul ve çevresinde, arıların çalışmalarıyla başlayan ve balın sofraya uzanan öyküsünün işleneceği belgeselde, Osmanlı döneminde bal dağıtılan Balkapanı Hanı ve balın geçmişteki kullanımından da bahsedilecek. Bal ve diğer arı ürünleri olan arı sütü, polen ve propolisin de tanıtılacağı belgesel, hem bilinçli bal tüketimini yaygınlaştırmayı hem de bilinçli bal üretimini yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

 

İZ TV HD 16 Temmuz Pazartesi 21.50

 

Eve Gidiş Yolu (The Way Home)

 

Tür: Aile

Yönetmen: Lance W. Dreesen

Oyuncu: Brett Rice, Dean Cain

Yapım: 2010, ABD, 89 dk.

 

Gerçek olaylardan uyarlanan sinema filmlerinden hoşlananlar kaçırmasın! Bir ailenin bütün huzuru, evin 2 yaşındaki oğlunun kaybolmasıyla kaçmıştır. Çevredeki aileler de, çocuğun bulunmasına yardımcı olmak için seferber olurlar. Fakat zaman geçtikçe insanların umudu azalmaya başlar. Gerçek bir olaya dayanan etkileyici bir yapım.

 

Moviemax FAMILY 16 Temmuz Pazartesi 22.10

 

 

Jackass 3.5

 

Tür: Reality Show, Belgesel

Yönetmen: Jeff Tremaine

Oyuncu: Bam Margera, Johnny Knoxville, Ryan Dunn

Yapım: 2011, ABD, 84 dk.

 

Jackass bu sefer, Jackass 3D'de yer almayan yepyeni gösteriler ve eşek şakaları ile geri dönüyor. Jackass ekibi üyeleri yine tehlike ve muziplikten kaçmıyor. Her şey sizleri eğlendirmek ve daha çok şaşırtmak için... Kimsenin denemeye cesaret edemediği tuhaflıklar bu belgeselde...

Moviemax PREMIER HD 16 Temmuz Pazartesi 00.45

Editör: TE Bilisim