Pop ve caz standartlarını blues, soul, hatta gospel dokunuşlarla söyleyen ve müzik otoriteleri tarafından sofistike, duygu dolu, ipeksi bir ses olarak tanımlanan Denise King, 17 Nisan 2012, Salı günü Akbank Sanat’ta caz tutkunlarıyla buluşuyor.

Cazı on iki yaşındayken keşfeden; Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Nat King Cole ve Frank Sinatra’nın cümle kurma tekniklerinden, Lil Jimmy Scott, Nancy Wilson, Carmen McCrae ve Nina Simone’nin şarkı sözlerinden etkilenen Denise King’e, Akbank Sanat’taki konserinde piyanoda Olivier Hutman, kontrbasda Michel Rosciglione ve davulda Charles Benarroch’dan oluşan Olivier Hutman Trio eşlik edecek.

Denise King ve Olivier Hutman Trio ayrıca 18 Nisan 2012, Çarşamba günü Akbank Sanat’ta gerçekleştirecekleri workshop’ta caz müziği üzerine deneyimlerini aktarıp, katılımcıların sorularını yanıtlayacaklar.

ETKİNLİK: KONSER- Denise King & Oliver Hutman Trio

Yer: Akbank Sanat

Tarih: 17 Nisan 2012, Salı

Saat: 20.00

Bilet Fiyatı: Tam 20 TL, Öğrenci 10 TL

ETKİNLİK: WORKSHOP- Denise King & Oliver Hutman Trio

Yer: Akbank Sanat

Tarih: 18 Nisan 2012, Çarşamba

Saat: 14.00

Etkinlik ücretsizdir

Denise King hakkında: 12 yaşında caz müziğini keşfeden Denise King, ilk yıllarında Butch Ballard, Arthur Harper, Sam Dougherty, Cecil Payne, Jymie Merritt, Bootsie Barnes, Lex Humphries gibi efsaneleşmiş isimlere eşlik etti. Prodüktör Dexter Wansel ile tanıştıktan sonra pek çok CD kaydı yaptı. Fransa’dan Brezilya’ya, Japonya’dan Afrika’ya kadar dünyanın dört bir yanında konserler verdi. Roy Hargrove, The Brecker Brothers, Phil Wright, Cecil McBee, Christian McBride, Orrin Evans, Lonnie Plaxico, Uri Caine, Sid Simmons, Dr. Guy Ramsey, J.D. Walter, Barbara Morrison, Derrick Hodge, Chris Beck, Billy Paul, Jean Carne, Celine Dion, Bunny Sigler gibi ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaştı.

Oliver Hutman hakkında: Fransız piyanist, besteci ve aranjör Olivier Hutman, Henri Salvador, Yves Montand, Charles Anzavour gibi ünlü şarkıcılara eşlik etmiş; Art Farmer, Dee Dee Bridgewater, Toots Thielemans, Roy Hargrove, Michel Legrand, Peper Adams, Clark Terry gibi önemli isimlerle ortak projelere imza atmıştır. Birçok caz ve pop sanatçısıyla 200’ün üzerinde CD ve LP kaydı yapan Hutman,1984’te Fransız Caz Akademisi’nden “En İyi Caz Kaydı” dalında Boris Vian Ödülü’nü kazanmıştır. Çeşitli film müziklerine de imza atan sanatçı, Bertrand Tavernier, Serge Moati ve Jean Paul Goude ile çalışmıştır.

www.akbanksanat.com

 

Editör: TE Bilisim