Cep telefonlarının kredi kartından taksitlendirmeyle satışını engelleyen madde 1 Şubat'tan itibaren geçerli oldu. Ama birçok satış noktası bu yasağı delecek formülü çok önceden düşündü. Teknoloji mağazalarında yer alan hediye kartlarının devreye sokulmasıyla sorun pratik bir şekilde halledildi.

Tüketicilerin taksitle cep telefonu alabilmesi için yeni bir alternatif olarak kullanıma çıkartılan bu hediye kartlarının taksitle satılmasının önünde herhangi bir yasal engel bulunmadığından satıcı ve alıcı açısından bir sorun da doğmuyor.

Fiyatları oldukça pahalı olan telefonlardan almak isteyenler öncelikle hediye kartı satın alıyorlar. Bunun için de normal kredi kartlarını kullanıp 9 aya kadar taksitlendirme yaptırabiliyorlar.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Tüketici satın alacağı cep telefonunun bedeli kadar hediye kartı alıyor. Bu kartları almak için de taksitli kredi kartını kullanıyor. Satış görevlisi de müşterisinin hediye kartı bedelini 9 aya kadar taksitlendiriyor. Daha sonra müşteri 9 taksitle satın aldığı hediye kartını kasaya teslim ederek istediği cep telefonunu peşin para ödemeden alıyor.

Müşterinin aylık kredi kartı ekstresinde yaptığı alışveriş cep telefonu satışı olarak değil, hediye kartı bedeli şeklinde yansıyor. Bu pratik formülle hem satıcı elindeki malı rahatça tüketmiş oluyor. Hem de peşin parası olmayan alıcı cep telefonuna taksitli satış engelini aşarak kavuşabiliyor.



Editör: TE Bilisim