Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, TVNET’te Veyis Ateş’in hazırlayıp sunduğu “Akşama Doğru” adlı programın konuğu oldu.

TVNET’te Veyis Ateş’in hazırlayıp sunduğu “Akşama Doğru”nun konuğu Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu oldu. Yaklaşık bir saat süren programda hayata geçirdikleri projeleri anlatan Göksu, ulusal basında büyük ses getiren “Kapakları topla gel kalmasın engel” projesinden, Esenler’in musluklarından çorba akan ilçe olarak tanınmasını sağlayan Çorba Çeşmesi’ne kadar ses getiren diğer projelerden bahsetti. Esenler’de şu anda devam eden yüzlerce proje olduğunu vurgulayan ve program süresince bu projelerden örnekler vererek izleyicileri bilgilendiren Göksu, program sunucu Veyis Ateş’in projelerle ilgili sorularını da yanıtladı.

İki yılda 4 bin 750 kişi işe yerleştirdik

Esenler’de sürdürülen fiziki projelerin en önemlilerinden biri olan Güzel Esenler Projesi’ni anlatan Göksu, “Yaklaşık bir yıl sonra Aksaray’dan çıkıp Mahmutbey’e giderken Esenler’e geldiğinizde çok farklı bir Esenler ile karşılaşacaksınız.” diyerek ilçedeki değişim rüzgârlarını vurguladı. Eskiden var olan Esenler’deki algı probleminin artık tamamen ortadan kalktığını ifade eden Göksu, “ Esenler’de yaşayan insanlara aidiyet duygusunu aşılamaya çalıştık. Çünkü bir insan yaşadığı şehre ne kadar ait olduğunu hissederse o kadar o şehri benimser, sosyal ve kültürel içeriğini özümser ve o kente ait olur” dedi.

Göreve geldiklerinde ilçede yapılan anket sonucunda Esenler’de yaşama memnuniyetinin %62 olduğunu ancak bugün bu memnuniyet oranının %85’lere kadar çıktığını söyleyen Göksu, ilçede yürütülen sosyal projelerin başarılarından da bahsetti. ESKAM sayesinde iki yılda 4 bin 750 kişiyi işe yerleştirdiklerini ve her ay 3 bin ailenin ihtiyaçlarının belediye bütçesine dokunulmadan belediye aracılığı ile karşılandığını, bunun da Esenlerlilerin aidiyet ve dayanışma duygularından ileri geldiğini vurguladı.

Çorba Çeşmesi şehrin bereketi

Mavi kapak ve çorba çeşmesinin neredeyse artık Esenler için bir sembol olduğunu ve bu projelerle ilgili olumlu geri dönüşler yaşandığını anlatan Başkan Göksu, “Mavi Kapak Kampanyası Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Amerika, Hollanda, Belçika ve Fransa’dan kapaklar geliyor. Şu anda 80 ton kapak toplanmış durumda. 600’ü aşkın tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Projemize 45 ilden katılım var” dedi. Göksu, “Kapakları Topla Gel Kalmasın Artık Engel” sloganıyla yürütülen projeye sağladıkları katkıdan dolayı canlı yayında Çarşı Grubuna da teşekkür etti. Diğer takım taraftarlarına da bu kampanyaya destek olmaları konusunda çağrıda bulunan Göksu sözlerine açıldığı günden beri basının yoğun ilgi gösterdiği Çorba Çeşmesi’nden bahsederek devam etti. Çorba çeşmesinin şehrin bereketi olduğunu vurgulayan Göksu, Çorba Çeşmesi’nden günde bin kişinin çorba içtiğini söyledi. Esenler Belediye Başkanı Göksu Çorba Çeşmesi’nden her gün ayrı bir çorbanın aktığını ve halkın bu hizmetten oldukça memnun kaldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Muharrem Erdemir

Editör: TE Bilisim