Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinden Mosaab Elshamy'nin Mısır’da darbe karşıtı göstericilere açılan ateş sırasında çektiği fotoğraf, dünyanın en önemli basın fotoğrafları yarışmalarındanPictures of the Year International (POY) Haber Fotoğrafı Kategorisi Mükemmeliyet Ödülü'ne (Award of Excellence) layık görüldü.

AA foto muhabiri Elshamy, AA'nın uluslararası mecrada aldığı ilk ve en önemli ödül niteliğindeki POY Mükemmeliyet Ödülü'nü ABD'de düzenlenecek törenle alacak.

Elshamy’nin ödüle hak kazanan fotoğrafı, Time dergisi tarafından yılın en iyi fotoğrafları arasında gösterilmiş, fotoğraf, New York Times gazetesinin ilk sayfasında yer almıştı.

 

48 bin fotoğraf yarışıyor

 

ABD'deki Missouri Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi tarafından 1944’ten bu yana düzenlenen yarışmaya yaklaşık 40 kategoride 70 ülkeden 48 bin fotoğraf katılıyor.
 Her yıl şubat ayında, basın fotoğrafçılığı alanında uzman jüri tarafından üç hafta boyunca açık oturum şeklinde gerçekleştirilen değerlendirmenin ardından çeşitli kategorilerde ödüller veriliyor.

 

Yarışmanın bu yılki jürisinde Walter Astrada, Frank Fournier, 
Randall Greenwell, 
Paula Nelson, Jim Colton, Elsa Garrison, John McDonnell, Danny Wilcox Frazier, Renée C. Byer, Richard Cahan, Lara Solt, Olivier Picard, Randy Cox, Mark Hirsch, Yoni Brook,
 Shayla Harris, Geri Migielicz ve Bob Sacha yer aldı.

 

Fotoğraflarıyla dünya genelinde adından her geçen gün daha fazla söz ettiren AA, Pulitzer veWorld Press Photo gibi uluslararası alanda prestijli haber fotoğrafı yarışmalarına da çok sayıda fotoğrafla başvuruda bulundu.

Editör: TE Bilisim