ABD’nin küresel emperyalizminin uyuşturucu sloganı; insan hakları, demokrasi, özgürlük, ve serbest piyasa ekonomisi kavramlarıdır.

Bu sloganlara rağmen ABD; Vandalist sömürüyle, katliamla ve yıkımla. kan dökmeyi sürdürmektedir.

1492'de keşfedilen Amerika, bu tarihten itibaren insanlık tarihinin en büyük cinayetlerine sahne olmuştur. Avrupa'nın vahşi devletlerinin azılıları olanİspanyollar, Portekizliler ve İngilizler, buradaki yerli halkları akıl almazşekillerde katletmiş ve planlı bir soykırıma tabi tutmuşlardır. Nihayet bu vahşiler ABD'yi kurmuştur.

Resmi olarak 4 Temmuz 1776 tarihinde Kızılderililerin kanları üstünde kurulan ABD, Kızılderililerin ve Afrikalı kölelerin üstüne kurulmuştur.

250 yıllık tarihi yüzkarası olaylarla dolu olan ABD'ni liderliği neye dayalıdır?

1945 yılında Japonya’da Hiroşima'ya attığı atom bombası ile 140 bin, Hiroşima'dan üç gün sonra 9 Ağustos 1945'te de Nagazaki'ye attığı bomba ile 80 bin kişiyi katleder.

1950... CIA; Milliyetçilik programı izleyen Guatemala Başkanı Arbenz’i, Nikaragua diktatörü Somoza’nın desteği ile devirir. 200 bin sivil Guatemalalıöldürüldü. ABD şirketlerinin millileştirilmesine son verilir.

1953... ABD, Moskova yanlısı İran Başbakanı Musaddık’ı darbeyle devirir, yerine Şah Rıza Pehlevi’yi getirir. Şah, İran topraklarındaki petroller içinİngiliz, Fransız ve Amerikan şirketleriyle anlaşma yaparak ABD’ye borcunu öder.

1963...
Güney Vietnam Başkanı Diem öldürülür. Vietnam Savaşı boyunca 4 milyon sivil hayatını kaybeder. 1968’de, My Lai katliamında, ABD, çoğu kadın ve çocuk 400’den fazla silahsız Vietnamlı sivili, her türlü işkence ve tecavüzden sonra cesetleri parçalanır.

1973...
CIA’nın yer aldığı bir darbe ile sol eğilimli CumhurbaşkanıSalvador Allende öldürülür. Yerine getirilen Pinochet döneminde 5 bin Şilili sivil hayatını kaybeder.

1977... ABD, El Salvador’daki askeri yönetime destek verir. 70 bin Salvadorlu ve 4 Amerikalı rahibe öldürülür.

1980...
CIA, Afganistan’ı işgal eden Sovyet güçlerine karşı savaşmalarıiçin Usame bin Ladin ve örgütünü eğitti. 3 milyar dolar yardım eder.

1981... Nikaragua contralarını eğitir. 30 bin sivil Nikaragualı öldürülür.

1982... ABD; İran - Irak Savaşı’nda Saddam Hüseyin’i destekler. 1985 - 1989 arası ABD, lisanslıbiyolojik ve kimyasal maddeleri Irak’a gönderir, İran’a ve Kürtlere karşıkullandırır.

1989... CIA ajanı ve Panama Başkanı Noriega, ABD’nin emirlerine karşıçıkmaya kalkışınca, ülkesi tarafından işgal edildi. Noriega tutuklanır. 3 bin Panamalı sivil öldürülür.

1991...
ABD, Kuveyt’in işgali üzerine Irak’a girer. 6 haftada 85 bin ton bomba atılır. 113 bin kişi ilk saldırılarda katledilir.

1991’den 1998’e kadar ise, kötü beslenme ve hastalık nedeniyle yarısından fazlası çocuk olmak üzere 1 milyonun üzerinden Iraklı hayatını kaybeder.

1998... ABD, Sudan’da bir silah fabrikasını bombaladığını açıklar. Ancak sonra fabrikanın sadece aspirin ürettiği ortaya çıkar.

2001: Afganistan'ı işgal eder. İstisnasız her gün insanlar katledilir.
2003: Irak savaşını başlatır. Bir buçuk milyona yakın insanı katleder. Katliam sürüyor.
2011: Libya iç savaşını başlatır. 50 bine yakın kişi ölür. İç çatışma sürüyor.

Afganistan, Pakistan, Irak Libya katliamlarına devam eden ABD; şimdi Suriye, Bahreyn, Yemen ve İran’da kan istiyor.
Sloganlar; insan hakları, demokrasi, özgürlük, serbest piyasa ekonomisi. Peki bu sloganlar kimler için?
Bu katliamlarda ABD-İngiltere-Fransa haçlı ittifakında yer alanlar kim? Müslümanlar. Peki Müslümanın Müslümanı öldürmesi ne anlama geliyor?

Günün Sözü:
Kişi kendine benzer kişilerle dost ve arkadaş olur.

 

 

 

 

Nurullah AYDIN

11 Mart 2013-ANKARA