Anadolu Ajansı (AA), 3 Şubat'ta başladığı  Fransızca deneme yayınında, Fransa'dan Tunus'a, Mali'den Kanada'ya Fransızca konuşulan ülkelerdeki, bugüne kadar ekonomiden politikaya, kültür sanattan bilim ve spora pek çok alanda toplam 1000'den fazla haber üretti. Bu haberleri artık ''www.aa.com.tr/fr" adresinden abonelerine ulaştıran AA, 94. kuruluş yıl dönümü olan 6 Nisan'da da Fransızca yayının resmi açılışını yapacak.

Kuruluşunun 100. yılında, 11 dilde haber üretmeyi hedefleyen AA, çok dilli yayın çalışmalarını sürdürüyor. Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça ve Kürtçe yayın yapan AA, Fransızca yayın projesiyle birlikte 7 farklı dilde abonelerine haber servis edecek.

"Güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı'' ilkeleri temel alan Anadolu Ajansı, Fransızca yayınıyla, fotoğraf ve görüntülerle desteklediği Fransızca haber sayısını günlük ortalama 70'e yükseltti. AA, bu ürünlerini Anadolu Ajansı’nın  ''www.aa.com.tr" adresinden Fransızca dil seçeneği altında takipçilerine ulaştırıyor. Fransızca haberler, Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden de medya kuruluşlarına servis ediliyor.

Merkezi Tunus’ta bulunan Fransızca yayınla Afrika medyasına yeni bir soluk getirme hedefiyle yola çıkan AA, bu kapsamda, Senegal'in başkenti Dakar, Paris ve Brüksel’deki bölge ofisleri ile Burkina Faso, Fildişi Sahilleri, Gine, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali, Gabon, Madagaskar ve Komor Adaları’nda muhabir ve serbest gazeteci ağı oluşturdu.

Ortadoğu ve Afrika Bölge Yayın Yönetmenliği bünyesinde sürdürülen Fransızca yayınla, Afrika'nın Fransızca konuşulan bölgesi ile Fransa, Belçika, İsviçre ve Kanada'daki meydana gelen önemli gelişmeler aynı anda Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Kürtçe ve Boşnakça olarak dünya medyasına ulaştırılıyor.

Fransızca konuşulan ülkelerdeki gelişmeler de politika, ekonomi, spor, turizm, yaşam, kültür-sanat başlıkları altında fotoğraflı ve görüntülü olarak dünyaya servis ediliyor.

AA, siyasi, ekonomik ve güncel gelişmelerin yanı sıra Fransızca yayınla Afrika'daki yatırım olanaklarını, bölgedeki politik gelişmeleri, Türkiye'nin bölgedeki ekonomik ve politik faaliyetleri ile Türk iş adamlarının yatırımlarını da yakından takip ederek, dünyaya duyuruyor.

Editör: TE Bilisim