AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel: "AA'nın 6 dilde yayın yapması etkinliğini arttıracaktır"

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, TBMM'deki yeni yasal düzenlemelerle AA'nın ayağındaki pranganın kaldırıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı Denizli Büro Müdürlüğü'nü ziyaret eden Yüksel, AA'nın çalışmaları ve 100. yıl hedefi ile ilgili bilgi aldı.

Meclis'teki yasama faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Yüksel, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun ile üç torba yasanın çıktığını, bunlardan bir tanesinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun olduğunu  söyledi. Yüksel, bunların içinde AA ile ilgili maddelerin bulunduğunu da hatırlattı.

Gündemde bekleyen daha pek çok yasa tasarısı ve teklifinin olduğuna dikkati çeken Yüksel, şunları söyledi:

"Bu değişime ayak uydurabilmek için bir yıl önce çıkarılan yasadaki bir maddede, icabında bir yıl sonra sistemi tıkadığı için değişiklik ihtiyacı doğuyor. Meclis'in her gün kanun çıkarıyormuş, kanun üretiyormuş gibi bir hava var kamuoyunda. Bu, çağın gerekliliğinden dolayı. Eskiden yılda belki 20-30 kanun çıkarmış ama şimdi öyle değil. Şimdi icabında her hafta bir kanun çıkıyor. Bu da ihtiyaçtan ve yıllarca değişmemiş yasaların güncellenmesinden kaynaklanıyor. Değiştirilirken hem dilinin anlaşılır olması hem de uygulanabilir olması lazım. Atıl olan, uygulanamayan ve sistemi tıkayan maddeler ve kanunlar değişmeli."

 

"AA'nın ayağındaki pranga kaldırıldı"

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da, AA ile ilgili maddelerin yer aldığını hatırlatan Yüksel, kendilerine ulaşılamayan pek çok hissedar olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Bunların aktif hale getirilebilmesi gerekiyordu. Kullanılmayan ama AA'nın çalışmasını engelleyen, ayağına adeta bir pranga idi bunlar. Yapılan düzenleme ile Hazine'nin eli biraz daha güçlendirildi, Hazine'ye olan pay biraz daha artırıldı. AA'nın ayağındaki pranga kaldırıldı. AA büyük hedefleri olan bir ajans. 2020'de, kuruluşunun 100. yılında dünyanın en etkili ilk beş ajansından biri olma hedefi çok önemli ve güzel. AA  bunu başarabiliyorsa bundan mutluluk duyarız. Bu anlamda başta Genel Müdür Kemal Öztürk Bey olmak üzere tüm çalışanları tebrik ediyorum. Çünkü toplumun sağlıklı, tarafsız, objektif ve hızlı habere ihtiyacı var." 

Fransızca haber yayınına 6 Nisan'da başlayacak AA'nın farklı dillerde haber üretmesinin önemine de dikkati çeken Yüksel, dil çeşitliliği ile daha çok yerde yayın yapılacağını, AA'nın etkinliğini arttıracağını kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Editör: TE Bilisim