Birinci Edirne Uluslararası Film Festivali  1-7 Ekim 2015 tarihleri arasında,  Edirne'de düzenlenecek. Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi tarafından desteklenen festival, Edirne, Trakya ve Balkanların yepyeni bir uluslararası film festivaliyle gündeme gelmesini amaçlıyor.

Pek çok yerli ve yabancı sinemacının Edirne'de ağırlanacağı festivalde, Uluslararası Uzun Film,  Ulusal Uzun Film ve Ulusal Kısa Film yarışmaları olmak üzere toplam üç yarışma düzenlenecek.  Film ekiplerinin katılımıyla gerçekleşecek yarışmalarda kazananlar, para ödülünün yanı sıra, Edirne'nin sembollerinden biri olan Günebakan ödülünü almaya hak kazanacak.

YARIŞMALAR

Edirne Uluslararası Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Kısa Metraj ve Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışmaları düzenlenecek;

Ulusal Uzun Film Yarışması

Ulusal Uzun Film Yarışmasına Türkiye'den katılacak filmler için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2015 Pazartesi.

Yarışmaya katılım için başka festivallere katılmış, başvurmuş ya da ödül almış olmak engel teşkil etmiyor. Yarışmaya kurmaca filmlerin yanı sıra animasyon filmler de başvurabilecek.

Ulusal Uzun Film Yarışma bölümüne kabul edilen 10 filme, jüri tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Görüntü Yönetmeni dallarında ödüller verilecek.

En İyi Filme 50.000 TL, En İyi Yönetmene 25.000 TL, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncuya 7.500'er TL, En İyi Senaryo ödülü 7.500 TL ve En İyi Görüntü Yönetmeni 7.500 TL ödül verilecek.

Ulusal Kısa Film Yarışması

Son başvuru tarihi 31 Ağustos 2015 Pazartesi olan yarışmada jüri tarafından En İyi Kısa filme 7.500 TL ödül verilecek. Tür ayrımı yapılmayan yarışmaya yirmi dakikayı aşmayan filmler başvurabilecek.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

Festival kapsamında gerçekleştirilecek uluslararası uzun metraj film yarışmasında kazanan en iyi film 10.000 Euro para ödülünün sahibi olacak.

 

Festival yönetmeliği ve başvuru formlarına, festivalin resmi web sitesi ;  http://www.edirnefilmfestival. com adresinden ulaşılabilir.

 

FESTİVAL BÖLÜMLERİ:

Festivalde film programında başlıca olması öngörülen bölümler;

"Bir Ülke Sineması", "Balkanlardan Bir Usta, Üç Film", "Dağlar, Dağlar", "Genç Balkanlar",  "Dünya Panoraması",  "Zifiri Karanlık," "Engelsiz Sinema",

Edirne Uluslararası Film Festivali , film gösterimleri ve tüm yan etkinlikleriyle Türkiye ve Balkanlar başta olmak üzere dikkatleri çeken bir etkinlik olacak. 1 -7 Ekim 2015 tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek olan festival ilerleyen yıllarda Edirne başta olmak üzere Trakya Bölgesi ve tüm Türkiye sinemasının Balkan Ülkesi komşularımızın ve dünya sinemasının değer verdiği film festivalleri arasında yerini alacaktır.

 

Editör: TE Bilisim