İstanbul Tiyatro Festivali, Fransa’nın önemli sanat kurumlarından biri olan Théâtre de la Ville tarafından düzenlenen Chantiers d’Europe festivalinin destekçilerinden biri oldu.10-28 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Chantiers d’Europe festivalinde bu yıl İstanbul Tiyatro Festivali’nin desteğiyle Türkiye’den İstenmeyen, Aalst ve Büyülü Ağaç gösterileri sahnelenecek.

Yeni sanatçıların keşfedilmesini amaçlayan Chantiers d’Europe festivali, Théâtre de la Ville tarafından Paris’te düzenleniyor. Her yıl yeni bir ülkeyi programına katan festivalde bu sene İstanbul Tiyatro Festivali’nin desteğiyle Türkiye’den de gösteriler yer alıyor. Chantiers d’Europe’a prömiyerini 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan ve Ceren Ercan’ın yönettiği İstenmeyen (27 Haziran), 2014 yılında prömiyerini Salon İKSV’de yapan Polonya-Türkiye ortak yapımı Aalst (13-14 Haziran) ile festivalin çocuk ve gençlik oyunları bölümünde yer alacak Cengiz Özek’in Büyülü Ağaç (20-21 Haziran) gösterileri sahne alacak.

Chantiers d’Europe, 10-28 Haziran 2015 tarihleri arasında Paris’te birçok farklı mekânda gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan’dan müzik, dans, tiyatro ve performans alanında çeşitli yapımlar da yer alacak. Festivalle ilgili detaylı bilgilere tiyatro.iksv.org ve www.theatredelaville-paris.com adreslerinden ulaşılabilir.

 

Chantiers d’Europe festivali hakkında

 

Chantiers d’Europe festivali Fransa’nın önemli sanat kurumlarından biri olan Théâtre de la Ville tarafından 2010 yılından bu yana Paris’te düzenleniyor. Fransa’dan ve her yıl konuk ettiği ülkelerden gelen yeni sanatçıların keşfedilmesini ve seyirciyle buluşmasını hedefleyen Chantiers d’Europe, Paris’in birçok noktasına yayılan farklı mekânlarda gerçekleştiriliyor.

Tiyatro, dans ve konserler gibi etkinliklerin yanı sıra performanslar, atölyeler, konferanslar ve okumaların yer aldığı festivalde bu yıl çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler de düzenleniyor. Chantiers d’Europe’un 2015 programı, kültür ve sanatın rolü ile Avrupa’nın geçmişini anlamaya, tartışmaya, bugününü analiz etmeye ve geleceğini kurmaya yönelik konulara odaklanıyor.