İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin ertelenen etkinlikleri “Parklarda Caz” ve “Gece Gezmesi” Anadolu Yakası’nda müzikseverlerle buluşuyor. Vodafone FreeZone’un desteği ile gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında 24 Eylül’de “Parklarda Caz”, 26 Ekim’de ise “Gece Gezmesi” müzikseverleri bir araya getirecek.  

 

Parklarda Caz 24 Eylül Cumartesi günü Fenerbahçe Khalkedon Parkı’nda

 

24 Eylül Cumartesi günü 13.00’dan itibaren Fenerbahçe Khalkedon Parkı’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Parklarda Caz konserleri İstanbullu müzikseverleri bir araya getiriyor. Etkinlikler aynı zamanda Vodafone FreeZone Facebook sayfasından canlı yayında izlenebilecek.

 

Parklarda Caz” programında 13.00’dan 18.30’a kadar 12 yıldır devam eden ve  genç müzisyen ve topluluklara yepyeni bir platform oluşturan “Genç Caz” konserleri yer alacak. Bu yıl yapılan değerlendirme sonucunda festivalde sahne almaya hak kazanan 95th Jazz Ensemble, Gagarin Jazz Band, Ersin Özer Quartet ve Geeva Fleeva toplulukları etkinlik kapsamında sahne alacak isimler arasında yer alıyor.

 

Programda yer alan gruplardan Gagarin Jazz Band, piyanoda Orkun Akyol, saksafonda Alp Paksoy, davulda Fırat Şık ve bas gitarda Atahan Çiftçi’den oluşan dört kişilik kadrosu ve geniş skalaya yayılan repertuvarlarıyla caza kendi yorumlarını katıyor. Trombonun yeni nesil temsilcilerinden Ersin Özer'in kuruculuğunu üstlendiği Ersin Özer Quartet caz standartlarından oluşan, kendilerine özgü düzenlemelerini icra ediyor. Alto saksofonda Ömer Koşar, gitarda Efe Artun Yüksel, kontrabasta Anıl Deniz ve davulda Batuhan Toyhan’dan oluşan 95th Jazz Band, kendi seçtikleri caz parçalarını standartların dışına çıkarmayı hedefleyen bir ekip olarak dikkat çekiyor. Geeva Fleeva ise, caz, blues, pop, rock, ambient, elektronik, post-rock ve müziğin etiketlenemediği birçok deneysel alanda performans sergiliyor. 

 

“Gece Gezmesi”nde kendi rotanı kendin belirle: 10 farklı mekanda 22 konser

 

23. İstanbul Caz Festivali kapsamında ertelenen Gece Gezmesi, Vodafone FreeZone desteğiyle 26 Ekim Çarşamba günü Kadıköy, Moda, Yeldeğirmeni rotasında yer alan çeşitli konser mekanları ve stüdyolarda gerçekleştirilecek. Saat 19.00’de başlayacak “Gece Gezmesi” konserlerini izleyiciler tek bir bilet alarak takip edebilecekler. Etkinlik sırasında gerçekleşecek konserlerden bazıları aynı zamanda Vodafone FreeZone Facebook sayfasından canlı yayında izlenebilecek.

 

“Gece Gezmesi” etkinliklerinin mekanları arasında, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Moda Sahnesi, All Saints Moda Kilisesi, Arkaoda, Dorock XL, Living Room, Moda Sahnesi, KargART ile Hangart ve Zor yer alıyor.

 

Etkinlik biletleri nerede:  “Gece Gezmesi” etkinliğinin biletleri 20 Eylül’den itibaren Biletix satış kanalları, Ana Gişe İKSV ve konser günü Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Dorock XL ile Moda Sahnesi mekânlarından alınabilir.

 

Bilet fiyatı 50 TL. Etkinlik günü biletler 60 TL’den satılacaktır.

 

Gece Gezmesi kapsamında KargArt, Living Room ve Moda Sahnesi’nde gerçekleştirilecek konserlerde 18 yaş sınırı olduğunu önemle hatırlatırız. All Saints Moda Kilisesi ve Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’ndeki konserler ise her yaştan izleyicimize açıktır.

 

KADIKÖY GECE GEZMESİ SANATÇILARI

 

Efe Demiral, Akın Sevgör / 19.30, All Saints Moda Kilisesi

 

All Saints Moda Kilisesi’nde bizi Künt, Adamlar, Can Kazaz, Cihan Mürtezaoğlu, Barış Demirel gibi birçok isimle olan çalışmalarından tanıdığımız, gitar hakimiyetiyle Marc Ribot’nun dahi hayranlığını kazanan Efe Demiral ve geleneksel, klasik ve elektronik öğeleri harmanlayan, içine kapanık bir ruh halinin müzik sanatındaki izdüşümü olan tarzıyla Akın Sevgör karşılıyor. 

 

KAM / 21.00, Arkaoda

 

Arkaoda’da deneysel folk-rock ve kuzey cazına dokunan parçaları ile KAM sahneye çıkacak.

 

Ahmet Ali Arslan, Lara Di Lara / 19.00, Yeldeğirmeni Sanat

 

Perdesiz gitarıyla  Anadolu müziğini bize yeni bir yorumla sunan Ahmet Ali Arslan ve grubunun ardından yumuşacık vokalleriyle Lara Di Lara sahnede olacak.

 

Elif Çağlar, Önder Focan & Şallıbel Bros “Funkbook”, In Hoodies / 22.00, Moda Sahnesi

 

Prodüktörlüğünü Richard Ashcroft, The Verve’den bildiğimiz Chris Potter ile yaptığı ilk albümüyle alternatif sahnenin göz bebeği olan In Hoodies gecenin başlangıcını yaptıktan sonra Önder Focan ve Şallıel Bros’un Funkbook projesiyle hareketlendireceği gecede türler arası geçişler yapan kıpır kıpır eğlenceli şarkılarıyla Moda Sahnesi’nin kapanışını yapacak isim caz müzisyeni ve besteci Elif Çağlar olacak.

 

Islandman, Palmiyeler, Yasemin Mori, Hey Douglas / 20.00, Dorock XL

 

Dorock XL’de Farfara ile ismini duyuran Tolga Büyük’ün solo projesi olarak başlayıp, yine Farfara’dan Eralp ve Gece grubundan Erdem Başer’in katılmasıyla son halini alan, yeni ses diyarlarını keşfetmeyi amaçlayan bir müzik dizayn eden Islandman, afro beat’ten krautrock’a uzanan geniş müzik yelpazesiyle sahnede olacak. Ardından California sound’unu en iyi temsil eden lokal isimlerden Palmiyeler, neşesi, enerjisi ve surf rock melodileriyle dinleyiciyle buluşacak. Palmiyeler’den hemen sonra alternatif rock müzisyeni Yasemin Mori, özgün vokali ve eğlenceli şarkılarıyla sahneyi ele geçirecek. Mori’nin ardından sabahın ilk ışıklarına kadar VeYasin’in 70’li yılların psychedelic, funk ve soul şarkılarını tekrar düzenlediği projesi “Hey Douglas” DJ kabininin yönetimini devralıyor.

 

Glasxs, Simba Roots Hi-Fi meets Barış Demirel & Da Frogg / 20.30, Kadıköy Sahne

 

Moda’dan biraz aşağı inip Kadıköy Sahne’ye giriş yaptığınızda sizi karşılayacak ilk isim indie elektronica sınırlarında zarif melodiler yaratan ikili, Thunderclap platformu aracılığıyla sesini duyuran Glasxs. Ardından ise Simba Roots Hi-Fi meets Barış Demirel & Da Frogg ile Kadıköy Sahne hiç duymadığı kadar dub ritimleri duyacak, “gece gezenler”in belki de en fazla dans edeceği dakikalar bu sırada gerçekleşecek.

 

The Cold Vibes, Kök / 22.15, KargART

 

KargArt sahnesini 2015 Genç Caz finalistlerinden The Cold Vibes ile hemen ardından her biri başlı başına dev hayran kitlesine sahip Kaan Sezyum, Kerem Tüzün ve Cem Ömeroğlu’nun grubu Kök hareketlendirecek.

 

Çağrı Yılmaz Band, Ülkü Aybala Sonat “Artiz Kahvesi” / 20.30, Living Room

 

Living Room’da misafir odasını gece gezenlere açanlar 2014 Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışması’nda performans ödüllerinden birini kapan Çağrı Yılmaz ve grubu ile ardından yeni albümü "Artiz Kahvesi" ile Ülkü Aybala Sunat olacak.

 

Hünkar, Undomondo, Barış K / 20:30, Zor

 

Kadıköy gece hayatını son dönemde iyice renklendiren ve hareketlendiren kulüplerden Zor’da önce Hünkar, ardından Undomondo ve sonrasında ertesi gün işe rapor almanızı gerektirecek setiyle Barış K CDJ’lerin arkasına geçecek.

 

Sena Şener / 19.30, Hangart

 

Daha 20li yaşlarına bile adım atmamasına rağmen yeteneğiyle büyüleyen, Sofar keşfi şarkıcı, söz yazarı Sena Şener sahnede.

 

Editör: TE Bilisim