Müziğin kalbinin atacağı Bilkent Piyano Festivali, 18 – 22 Haziran tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi’nde başlıyor. Müzik evreninin en saygın isimlerini buluşturacak festivalin sanat yönetmenliğini Bilkent Üniversitesi’nden Doçent Doktor Yoonie Han üstlenecek.Klasik müziğin yaşayan efsanelerininSkype ile masterclass yapacağı festival, bu anlamda Türkiye’de bir ilke imza atacak.

Kültürel zenginliği ve multi yönlü yapısıyla öne çıkan Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarından Bilkent Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek festivalde katılımcılar 6 gün boyunca benzersiz bir müzik deneyimi yaşayacak. Müziği hayatının en özel tutkusu olarak kabul eden genç piyanistleri sanatın en önemli aktörleriyle bir araya getirecek festival, sanatçı eğitmenlerle birebir etkileşim kurmak ve piyano sanatına yoğunlaşmak için büyük bir fırsatsunacak.


Yoonie Han ileilham verici bir müzik serüveni başlıyor

Ruh,hayal gücü ve tutkunun mükemmel harmonisini notalara dönüştüren ve sanatıyla dünyanın en önemli müzik otoriteleri arasında kabul edilen Yoonie Han’ın sanat yönetmenliğindekifestival, piyano performansının uygulama alanlarına gelişmiş sanatsal rehberliğiyle erişim sağlamayı amaçlıyor.

Dünyanın en büyük starlarının mezun olduğu Julliard’da Robert McDonald’ın öğrencisi olarak yüksek lisansını tamamlayan, küresel alanda organize edilmiş en önemli yarışmalarında birincilikle dönen D.M.A Ass. Yoonie Han, Berlin Symphoniker, Housten Senfoni gibi büyük senfoniler ile konserler veren ve albümleriyle Billboard ClassaicalChart’da yükselen nadir piyano sanatçıları arasında yer alıyor. Bu zamana kadar birçok festivalde eğitmen olarak bulunan ve idealist bir bakış açısı rehberliğinde genç jenerasyonun eğitimine kendine adayan Yoonie Han, Bilkent Piyano Festivali’ni ilham verici bir deneyime dönüştürmeyi hedefliyor.

 

Dünyanın kulağı, Bilkent Piyano Festivali’nde olacak

Yıldızlar geçidine dönüşecek festivalde öğrenciler; New York Üniversitesi Steinhardt’da Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Piyano Çalışmaları Anabilim Dalında müzik profesörü olarak görev alan efsanevi isim Vladimir Horowitz’in son öğrencisi ProfessorEduardus Halim, Piyano Profesörü, Boston Üniversitesi Piyano Bölümü Başkanı ve Boston Üniversitesi Tanglewood Piyano Programı Direktörü, Steinway Sanatçısı olan ProfessorBoazSharon, İtalya’daki Bologna, Salerno ve Lecce Konservatuarı, Verona Piyano Festivali, Çağdaş Müzik Festivali, Pharos Müzik Derneği, PianoSummerOhrid ve St. John Festivaline düzenli olarak davet edilen, 2008 yılından beri Marmara Üniversitesi’nde çalışan Doç. Dr. HyunSook Tekin ile çalışma fırsatı yakalayacak. 

Öğrenciler festivale Aktif veya Pasif olarak katılabilecek

Her yaş ve düzeyde öğrenci için Aktif ve Pasif olmak üzere iki ayrı programın uygulanacağı festivalde aktif öğrenciler; 3 özel bireysel ders alabilecek. Ustalık Sınıfı, Bilkent Konser Salonu, Erimtan Müzesi, Mozart Haus ve Genç Sanatçılar konserinde çalarak profesyonel bir müzik tecrübesi yaşayacak olan Aktif öğrenciler aynı zamanda özel oturum, özel seminer ve gezilere de katılım sağlayacak. Pasif eğitim programını seçen öğrenciler ise derslere izleyici olarak katılacak, sosyal saatler ve yemeklerde eğitmenlerle bir araya gelebilecek ve tüm resepsiyonlarda yer alarak bu eşsiz deneyimin bir parçası olma fırsatı bulacak.

Festival, müzikal ilgi ve kariyer yönelimini destekleyecek

Kişisel danışmanlık ile müziğin en özel kodlarını keşfedecek olan katılımcılar aynı zamanda farklı konuları odak noktasına alan seminer ve öğrenme oturumlarıyla kapsamlı ve entegre bir eğitim programına dahil olacak. Kariyer Geliştirme Semineri ile katılımcılar müzik kariyer seçenekleri, profesyonel ağ stratejileri, pazarlama planları ve tanıtım becerilerine yoğunlaşmayı öğrenecekler.  Kariyer Geliştirme Semineri kapsamında katılımcılar; Robin Williams, KevinSpacey gibi birçok dev ismin mezun olduğu Julliard’dan katılacak olan BarrettHipes, sayısız başarılarının yanı sıra dünyada ‘Postmodernin eşsiz sesi’ olarak tanımlanan SeanHickey ile internet üzerinden buluşma fırsatı yakalayacak. Bu isimlerin yanı sıra GloriosaPiano Trio,RachelChristensen, Jahye Kim,Karen LeFrak, MatthewOberstein ve Theodore Wiprud ile bireysel olarak akıl hocalığı ve danışmanlık alacaklar.

Festivalin önemli bir bölümünü oluşturan Şenlik Semineri ve eğitmen Işın Metin ile katılımcılar ritmik anlayışlarını geliştirirken dinamikler ve ifade hakkında daha derin bir anlayış ile tanışacaklar. Sahne Performansına Yönelik Fizyoloji Semineri ile piyanistler; endişe, stres, gerginlik ve performans yaralanmalarını önleme yollarını kontrol edebileceklerini öğrenecekler. Tüm bunların yanı sıra Sosyal Saatler ve geziler ile sosyal bir ortamda öğrenciler danışmanlarıyla bir araya gelmiş olacak. Ayrıca tam donanımlı konaklama ve yemek servisine ek olarak katılımcılar üniversitenin birçok olanağına ücretsiz erişebilecek.

 

Müziğe dair her şey Bilkent Piyano Festivali’nde…

Bilkent Piyano Festivali, kendi benzersiz kimliklerini bulmak isteyen genç piyanistleri müziğin ilham veren yolculuğuna çıkarmaya hazırlanıyor. Notaların eşsiz armonisine keyifli aktivite ve seminerlerin eşlik edeceği festival, katılımcılarına 7 gün boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.