Bu yıl yedincisi 08-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Montreal Türk Filmleri Festivali Montreallilere ustaların ve yeni yeteneklerin yapıtlarından geniş bir yelpazede Türk filmleri şenliği yaşatacak. Açılış ve kapanış da içinde olmak üzere tüm film gösterimleri ünlü festivaller sineması Cinéma du Parc’ta yapılacak.

Montrealli sinemaseverler bir yandan genç oyuncular Selma Ergeç ve Murat Yıldırım'ın başrollerini oynadığı Kırımlı filminde bir aşk ve bir toplumun var olma mücadelesine tanık olacak, bir yandan Öyle Sevdim ki Seni! ile bir kadının başka bir ülkede ayakta durma kavgasını ve bir adamın aşk çıkmazını izleyecek. Öyle Sevdim ki Seni!’de, Angelina Jolie ile 'Land of Blood And Honey / Kan ve Bal Ülkesi' filminde birlikte rol alan Bosnalı güzel oyuncu Alma Terzic, Oktay Gürsoy ve yılların emektarı Kayhan Yıldızoğlu oynuyor. Kutsal Bir Gün ise iki kardeşin kendileri için önemli bir günde (Anneler Günü'nde) aralarındaki gelgitleri konu aldığı gönüllere işleyen bir film. Filmde ünlü oyuncu Ali Düşenkalkar, Arda Kural ve Selen Uçer başrolleri paylaşıyorlar.

Benimle Oynar mısın? filminde Beşiktaş taraftar grubu çArşı’nın yaşam alanlarımızı daraltmak isteyen güçlere karşı mücadelesi, dostluk, dayanışma ve bir annenin çocuğuyla yeniden iletişim kurmanın yanında yaşam kavgası işlenirken, Lal'da iki gencin 1970'li yılların başında Yılmaz Güney’i görüp fotoğraf çekmek için yollara düşmesi ve bu garip yol öyküsünü anlatıyor.

Benim Oynar mısın'da, 1990 İkinci Türkiye Güzeli ünlü manken ve oyuncu Eyşan Özhim, Ertan Saban ve Uğur Polat'ın yanı sıra küçük oyuncu Rüzgâr Boyle de güzel bir oyun çıkarıyor. Lal'da ise iki genci Ata Murat Kalkan ve Erdal Sarı canlandırırken, onlara kadroda Erkan Can, Gürkan Uygun, Emre Altuğ, Feride Çetin ve Asiye Dinçsoy gibi deneyimli adlar eşlik ediyor. Festival'de uzun filmlerin yanı sıra kısa ve belgesel yapıtlara da yer verilecek.

Sürprizlerin de yer alacağı 7. Montreal Türk Filmleri Festivali’nde ünlü sinema sanatçıları da konuk olarak yer alacak. Birkaç yıl önce ekranların vazgeçilmez dizilerinden ‘Hanımın Çiftliği’nin ‘Kabak Hafız’ı Ali Düşenkalkar, Yönetmen Semir Aslanyürek, yine birkaç yıl önce izleyicileri ekran başına bağlayan ‘Sakarya Fırat’ın sevdalıları ‘Küpeli Nejla’, Gerçek Sağlar ve ‘Bakır’, Kürşat Alnıaçık hemen aklımıza gelenlerden...

Bir hafta boyunca tam bir Türk filmleri şenliği yaşatacak olan ve ana sponsorları arasında Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu 7. Montreal Türk Filmleri Festivali, 08 Mayıs’ta Cinéma du Parc'ta ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filmiyle açılışını yapacak. Kapanış ise ‘Beni Sen Anlat’ filmiyle 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

 

Editör: TE Bilisim