Spor, müzik ve eğlenceyi buluşturan  Türkiye’nin ilk ve tek festivali “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” 23 Haziran’da Bozcaada’da başladı. Festival kapsamında Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda Playmaker ve Uluslararası Kiteboard Derneği- International KiteboardingAssociation (IKA) tarafından düzenlenen ve Avrupa’nın en iyi kiteboard sporcularını buluşturan “Mercedes-Benz KiteboardAvrupa Şampiyonası” dastart aldı.“Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali”nin ilk gününde,Avrupa’nın en iyi kiteboard sporcuları Bozcaada sularında adeta rüzgarla dans etti. 12 ülkeden sporcunun katıldığı “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası” 28 Haziran tarihine kadar devam edecek. “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” spor, müzik ve eğlenceli dolu etkinlikleri hafta boyunca sürecek.

Bu yıl ilk düzenlenen ve geleneksel hala gelmesi planlanan “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali”, 24 Haziran’da başladı. Mercedes-Benz Türk’ün isim sponsorluğunda, Çanakkale Valiliği ve Bozcaada Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Kiteboard Derneği - International KiteboardingAssociation (IKA) ve Playmaker tarafından organize edilen “Mercedes- Benz Go Bozcaada Festivali”28 Haziran tarihine kadar devam edecek.


Dünyaca ünlü kiteboardsporcuları Bozcaada’da

“Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası”nda yarışmak üzerine; Almanya, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, İngiltere, Kanada, Litvanya, Polonya, Rusya, Slovenya, Almanya ve Litvanya’dan dünyaca ünlü sporcular Bozcaada’ya geldi. Sporcular ilk gün, Bozcaada Çayır Plajı’nda antreman yaparak yarışa hazırlandı.“Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası”na aralarında;FlorianGruber, MaksZakowski, Oliver  Bridge, Stephe Bridge, Katja Roose, Elena Kalinina’nın da yer aldığı dünyaca ünlü yarışçılar  katılıyor. Final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular 15.000 $ tutarındaki toplam ödülü paylaşacak.

“Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası”na Türkiye’yi VanessaGinyol,Eray Özgülnar, Ejder Ginyol, ArmaianErsolak temsil ediyor.Türk milli kiteboard sporcusu Bilge Öztürk de Mercedes-Benz Türk’ün özel desteğiyle “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası”nda dünyaca ünlü rakipleriyle kıyasıya mücadele ediyor.

 

Bozcaada’da spor ve eğlence bir arada

 

“Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” süresince Bozcaada, kiteboard, koşu, bisiklet, SUP gibi eğlenceli spor etkinliklerine sahne olacak,  ayrıca yerli ve yabancı müzik gruplarına evsahipliği yapacak. Festivalde Maximum Kart sponsorluğunda “Bozcaada Freestyle Open”, Vestel Bozcaada Bisiklet Turu, Sup Race, Bozcaada 10K koşusu etkinlikleri, gündüz kumsal partileri, DJ performansları, akşamları ise canlı performanslar gerçekleşecek. 28 Haziran 2015 tarihine kadar adanın dört bir yanında organize edilecek spor yarışmaları ve eğlenceli organizasyonlarla Bozcaada adeta bir festival adası haline gelecek.

Bozcaada’nın ilk kiteboard okulu “Mercedes-Benz Kite Lounge” açıldı

Mercedes-Benz Türk, etkinliğe isim sponsoru olmanın yanı sıra kiteboardseverler ve meraklılarına hizmet vermek üzere “Mercedes-Benz Kite Lounge”un kapılarını da Çayır Plajı’nda açtı. 2015 yaz sezonu boyunca tecrübeli kiteboard eğitmenleri eşliğinde bu heyecanlı spor dalını denemefırsatı bulacak Bozcaada ziyaretçileri, “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” kapsamında da tesisi ziyaret ederek farklı aktivitelerle keyifli zaman geçirecekler. “Mercedes-Benz Kite Lounge” ziyaretçileri ayrıca zor arazi koşullarında kullanılmak üzere 1979 yılında üretimine başlanan ve ikonik tasarımıyla yıllara meydan okuyan Mercedes-Benz G-Serisi’ni de yakından inceleme fırsatı bulacaklar.

“Maximum Bozcaada Freestyle Open” heyecanı ve Duman konseri Bozcaada’da

Festival boyunca Maximum Kart’ın sponsorluğunda “Maximum Bozcaada  Freestyle Open” yarışları düzenlenecek. Festivale katılanlar “Maximum Bozcaada Freestyle Open”da en iyi riderların rüzgarla dansına şahit olacaklar. Ünlü rockgrubu Duman, festivalde Maximum Kart sponsorluğunda sahne alacak. Maximum Kartsahipleri Duman konseribiletlerini %50 indirimlesatınalabilecek.

“Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali”,Mercedes-Benz Türk’ün isim sponsorluğunda,  Playmaker ve IKA tarafından düzenleniyor. Maximum Kart’ın sponsorluğunda “Maximum Bozcaada Freestyle Open”ın da organize edildiği festivalin yardımcı sponsorları arasında; AkçanSa, Arbella, Canon, Çanakkale Madenciler Derneği, Kollektif, MagnaHotels, Miller, NTV Spor, POWER FM, RedBull, Türkiye Yelken Federasyonu, Vestel ve OLİ de yer alıyor.


Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali Programı (24-28 Haziran):

                                              

24 Haziran, Çarşamba 

Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası      ÇAYIR PLAJI/ MERCEDES-BENZ KITE LOUNGE

 “Formula Race”                                           

 

25 Haziran Perşembe 

Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası       ÇAYIR PLAJI/ MERCEDES-BENZ KITE LOUNGE

“Formula Race”        

                                  

 

26 Haziran Cuma  

Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası       ÇAYIR PLAJI/MERCEDES-BENZ KITELOUNGE

“Formula Race”

 Maximum Bozcaada Freestyle Open                                  ÇAYIR PLAJI

 

27 Haziran Cumartesi

Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası       ÇAYIR PLAJI/ MERCEDES-BENZ KITE LOUNGE

“Formula Race”                    

Maximum Bozcaada Freestyle Open                                   ÇAYIR PLAJI

Vestel Bozcaada Bisiklet Turu                                               CUMHURİYET MEYDANI

Bozcaada 10K Koşusu                                                CUMHURİYET MEYDANI

 

28 Haziran Pazar 

Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası       ÇAYIR PLAJI/ MERCEDES-BENZ KITE LOUNGE

“Formula Race”                                            

Maximum Bozcaada Freestyle Open                                   ÇAYIR PLAJI

SUP Race                                                                   LİMAN

Kapanış seramonisi ve ödül töreni                            ÇAYIR PLAJI