Hayranları tarafından heyecanla beklenen ve bu yılki konseri de büyük ilgi gören Melody Gardot ile öncesinde sahne alacak Wojtek Mazolewski Quintet, Bang & Olufsen Turkey sponsorluğunda 6 Temmuz Pazartesi akşamı Sepetçiler Kasrı’nda dinleyicilerle buluşacak.

Amerikalı genç sanatçı Gardot, müzik hayatına 9 yaşında piyano çalarak başladı. 2006 yılında caz ve blues’u harmanladığı ilk albümü Worrisome Heart’ı yayımladı. 2009 yılında hayranlarını büyüleyen albümü My One And Only Thrill’i dinleyicilerle buluşturdu. Joni Mitchell’in prodüktörü Larry Klein ile çalıştığı bu albümle Gardot, üç kategoride Grammy ödülüne aday oldu ve dünya çapında 500 bin adet satış elde etti. Avrupa’da büyük ilgiyle karşılanan, Amerika listelerine bir numaradan giren üçüncü albümü The Absence’ı ise 2012 yılında yayımlayan Gardot, henüz 20’li yaşlarında olmasına rağmen ilk albümünden bu yana hayranlarından ve müzik eleştirmenlerinden tam not alıyor.

Caz ve blues’un yanı sıra country ve folk etkileri de taşıyan, sıcacık yorumu ile dinleyenleri türler arasında bir yolcuğa çıkaran Gardot, yayımladığı üç albüm ve Baby I’m A Fool, Your Heart Is As Black As Night, If the Stars Were Mine gibi şarkılarındaki eşsiz performansıyla günümüzün en başarılı caz vokalistlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sanatçının yeni albümü Currency of Man ise Haziran ayında dinleyenlerle buluştu.

22. İstanbul Caz Festivali kapsamında Bang & Olufsen Turkey sponsorluğunda 6 Temmuz Pazartesi akşamı 19.30’da Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşecek Melody Gardot konseri öncesi, Polonya’nın en iyi caz müzisyenleri arasında gösterilen, basçı Wojtek Mazolewski beşlisiyle birlikte sahneye çıkacak.

Konser sonrasında Bang & Olufsen Turkey sanatçılara özel hediyeler sunacak. 1925 yılında iki genç mühendis ve girişimci Peter Bang ve Svend Olufsen tarafından Danimarka'da kurulan dünyanın en seçkin ses ve görüntü sistemleri markası Bang & Olufsen  bu yıl 'The Love Affair' koleksiyonuyla 90. yılını kutluyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, on sekiz yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 22. İstanbul Caz Festivali, 15 Temmuz’a kadar birbirinden renkli sanatçıları ve usta müzisyenleri ağırlamaya devam ediyor.

 

Editör: TE Bilisim