Mehmet Eryılmaz’ın yazıp yönettiği ikinci uzun metraj filmi “Misafir”; dünya prömiyerini 36. Montreal Dünya Film Festivali kapsamında, 1 Eylül Salı günü gerçekleştirdi! Festivalin Dünya Yarışması bölümünde yarışan “Misafir”; yönetmenin ve başrol oyuncularından Zümrüt Erkin’in katılımıyla gerçekleşen ilk gösteriminde hem sinema dünyasından önemli isimlerin, hem de festival izleyicisinin büyük beğenisini topladı.

 

Evrensel bir konu olan anne-kız ilişkisini, ölüm teması çerçevesinde ele alan “Misafir”; bu yıl 27 Ağustos – 7 Eylül 2015 tarihleri arasında 36.’sı düzenlenen Montreal Dünya Film Festivali’nin Dünya Yarışması bölümünde yarışıyor. Film, 2046 film arasından seçilerek, Dünya Yarışması bölümünde yarışan 25 film arasına girdi. Festival kapsamında ilk kez seyirciyle buluşan “Misafir”; 1 Eylül 2015, Salı günü Cinema Imperial’de, yönetmen Mehmet Eryılmaz ve Zümrüt Erkin’in de katılımıyla gerçekleşen gösteriminde oldukça olumlu eleştiriler aldı. Eryılmaz ve Erkin, gösterim sonrasında gerçekleşen söyleşi bölümünde ise izleyicilerin sorularını yanıtladılar.

 

Yapımcılığını Atlanta Film’in üstlendiği “Misafir” ayrıca; 18 - 23 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen Montreal Corne d’Or Festival du Film de la Turquie kapsamında da Montreal’de sinemaseverlerle buluşacak.

Mehmet Eryılmaz’ın yazıp yönettiği “Misafir”; ilk filmi “Hazan Mevsimi – Bir Panayır Hikayesi”nin yanı sıra dramatik belgesel filmlere de imza atan yönetmenin ikinci uzun metraj filmi.

 

Sinemasında insan ilişkilerini merkeze koyan Mehmet Eryılmaz, ilk filminden sonra “Misafir”de de kamerasını yine; tanıdığı toprakların üzerinde, yakından tanık olduğu, anne-kız, baba-kız ilişkilerine ve ailenin içsel sorunlarına doğrultuyor. Evrensel bir konu olan anne-kız ilişkisini, ölüm teması çerçevesinde işleyen “Misafir” filmi; ülkemizde de yaygın bir sorun olan aile içi cinsel taciz meselesini de alt hikaye bağlamında ele alıyor. Film, trajediden beslenen bir umut duygusuyla, yönetmenin ilk filminde de olduğu gibi “tutunamayanların hikayesi”ni anlatıyor. Yıllar önce babaevinden kovulan Nur, on yıl sonra annesinin ölüm döşeğinde olduğu haberini alır. Küçük kızını da yanına alarak acilen baba diyarına gider; amacı dünya gözüyle annesini görmek ve helalleşmektir...

Filmde başrolleri Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu, Hale Akınlı, Ersin Umut Güler ve çocuk oyuncu Melek Çınar paylaşıyor. Şarkıcı Sema Moritz şarkılarıyla ve bir önceki filmde, şimdiki Nur’un sevgilisi, panayırcı Cemal’i oynayan Fatih Al da, yine Cemal rolüyle “Misafir” filmine güç katıyorlar.

Editör: TE Bilisim